Hej å hå va tiden går.

Fortfarande förkylda... Lucas sover, sen ska vi gå på ica en sväng och handla lite mat... Han äter fortfarande inte maten, utan bara gröt, välling och yogurt. Han har ont i halsen. Det har jag med... Men, även om han är sjuk, så springer utvecklingen fort fram! Han klättrar på allt, drar sig upp och ramlar och slår sig. Han har fått sina första blåmärken, och antar att det inte är dom sista!:) Vardagsrumsbordet är lättast att dra sig upp på, och lättast att slå huvudet i...
Han kryper på knäna, och kan sätta sig upp. Han dansar, vinkar och klappar händerna till musik och till tvn, om det är något bra barnprogram på.
Han kan stå själv några sekunder, men är alldeles för van att mamma el pappa tar emot när han faller. Han har inte riktigt kommit på att om man släpper taget, så ramlar man och gör sig illa... Men det är nog mitt fel, jag är efter honom som en svans, för att han inte ska göra sig illa... ;) han har 4 tänder uppe, och tre nere, gillar inte att borsta tänderna, tungan kommer alltid ivägen... :)

Han växer, lillkillen våran! Vi vägde honom när vi var på akuten i söndags, låg då (med blöja) på strax över 9kg!

På akuten fick vi komma in direkt, och träffa sköterskor. Dom tog pulsen, kollade syresättning i blodet, tog tempern (38,9) och kollade hjärtfrekvensen. Lucas skrek och var ledsen hela tiden, ville inte alls att någon annan än mamma el pappa skulle ta i honom. Sen fick vi träffa barnläkaren, samma som vi träffade på bb. Det var hon som hörde Lucas blåsljud, och skickade oss till Estelle. Med henne var faktiskt Lucas lite lugnare, men blev arg när vi fick hålla i honom när hon skulle titta i öronen...
Hon kollade i öronen, halsen och kollade andningen. Han hade lite hög hjärtfrekvens och hon sa att han var svullen i halsen, och att det var troligtvis ett virus i luftvägarna, och svullen på stämbanden. Men eftersom han har sitt hjärtfel så ville hon dubbelkolla med Estelle (som hade jour) innan hon gav någon medicin.
Vi fick ett nytt rum att vänta i.
Efter ett tag kom hon tillbaks, och sa att det inte var någon fara och han skulle få andas in adrenalin i 1min och efter det få sterioider (?) iform av vätska innan vi fick åka hem.
Började med en alvedon. Sen kom en manlig sköterska in och jag var än engång tvungen att hålla fast min lilla skrutt... Han va ledsen och grät under hela minuten som han hade masken för näsan och munnen... Men efter det så tyckte vi att han lät bättre i andniningen nästan direkt! Han drack medicinen ur sprutor och det var sött, så antar att det va gott. Sen åkte vi hemmåt, och han somnade direkt i bilen! Hemma så va han slö och gnällig hela dagen och kvällen, och åt bara välling och sov i omgångar...
Under natten så vaknade han och gnällde, åt lite välling och somnade om. Vi hade höjt madrassen med hjälp av kuddar så att han skulle kunna ha lättare att andas, och det hjälpte nog. Dagen efter va han feberfri, men åt fortfarande bara välling,och yogurt och sov lite då och då.
Gnällig har han varit men ändå pigg, leker och kryper på golvet.
Nu har han blivit bättre, äter gröt och välling. Vill inte ha mat!

Pratade med barnsköterskan här idag, vi skulle varit på f-grupp idag, men missade det eftersom vi är krassliga. Hon sa att det är bra att han äter välling och gröt, då får han i sig det han behöver, så jag behövde inte vara orolig för att han inte vill ha mat! Skönt...

Igår hade vi födelsedagskalas för pappa Jocke. Första gänget som kom var Elsa och Vidar, Mildred och Gunilla och Mange! Med sig hade dom smörgåstårta, marängtårta, kakor och bullar. Jocke fick presenter, och även Lucas fick två dvd-filmer av farbror Mange, "Postis Per" och "Nalle puh"!:)
Lucas somnade sittandes i farmor Gunillas knä, lite tröttis!:) Efter dom kom Reine, Eric, Nora, Daniel, Felicia och Victoria! Pappan fick mer presenter, och barnen fick krossa pepparkakshuset! (Lite sent men...:))
Lucas fick en present av Nora, hon hade slagit in en av sina nappar!:)
Lucas kom i säng vid 23, och idag vaknade vi 10..
Sen har vi inte gjort mycket idag... Hör nu att han börjar vakna, så ska ta och avsluta detta lååånga inlägg med lite bilder!:)

Vinkevink:



Plötsligt blev det tyst, fick tag på mammas chokladask:



Hann smaka lite innan dumma mamma tog den ifrån mig, gissa om jag blev arg!:



Klättrar på bordet:




Gladskit:



Plötsligt kan denna lilla filur titta upp på bordet:




Det här är faktiskt mina mamma:



Hejhej Iggly piggly:



Pepparkakskrossning!:


Kommentarer
Postat av: Helena

Gud han blir ju stor så fort. Det är ju sjukt vad de lär sig alltså. Det var ju inte så länge sen han föddes känns det som och nu kan han resa sig och krypa och sätta sig och stå!! Lilla korven! Skönt att han verkar må bättre nu också. Fick Jocke ett brev från oss? Lite skämt, riktiga presenten kommer när vi kommer hem, när nu det blir. Lucas är den sötaste Freja vet och hon ligger ofta och kollar på hans kort som hänger på kylskåpet (ska hitta en fin ram att sätta det i..) Kramar från oss.

2011-01-19 @ 20:25:59
URL: http://ochkompani.blogg.se/
Postat av: Melina

Vilken kille!:)vänta du gumman snart har du häcken full med och jaga, jaga, jaga;)ingen rast ingen ro...men de är allt bra söta när de börjar ta sig fram överallt!:)fika snart tycker jag. KRAM

2011-01-20 @ 08:38:01
Postat av: Marita

Kommer gärna förbi ihelgen, går det bra på söndag?

2011-01-20 @ 22:37:54
URL: http://masaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0