Sista arbetsdagen på minst 6mån!

Japp, nu har jag jobbat min sista dag! Hade nog klarat av att jobba längre, men började bli jobbigt att sitta/stå med basketbollen på magen... Så nu ska jag vara hemma, fixa och dona, och vänta på bebis!  Skulle jag få långtråkigt så får jag väl ringa min kompis Eric, så får han va hemma från dagis med mig! :)
Badrummet är ju nästan klart, förrådet blev jävligt bra, och nu har vi fin ordning därinne! Är super nöjd!  Barnkammaren är nu tom, det blir mitt projekt till veckan! :)
Åsa sa att jag inte skulle bada så mycket mer med tanke på infektioner, typiskt, det har ju varit mitt stora nöje!:)

Jag och magen har nu gått in i v.38! Helt sjukt!! Jag kommer nog inte förstå att det är sant, förän bebisen är ute....
Ska ta lite kort imorgon och lägga ut, Madde tjatar ju så mycket...:)

Närå...

Nu ska jag lägga mig på soffan en stund, har finskurat köket idag, vi fick ett städryck när jag kom hem, så nu är det fint i köket och toan!:)

Trevlig kväll på er!


En varm kram till Ida! *Tänker på dig*

då tar...

0-1297504bb2d52eb291817e754a3613a4.png

Kolla varifrån!

då tar jag mig premiärbadet!:)


Dans

Här är två filmer på mina söta syskonbarn! :) Casper kommer att bli något stort! Eller vad tror ni??? :)








v.37

Japp, då har jag gått in i v.37! Var hos BM igår, vi hade satt av lite extra tid så vi pratade mycket om förlossning, smärtlindring osv. Så känner mig skapligt lugn faktiskt! Visst är man nervös, men jag känner mig lugn... :)
Bebishjärtat visade 132, så nu senaste gångerna har det legat runt 132-135.. Första gångerna var det uppe i 146-148..  Hade lågt blodsocker, 5,1, men bättre det än att ha högt! Annars såg allt bra ut. vuxit 1cm på magen (som sist..) och gått upp 2kg... Har nu totalt gått upp 12kg.. Känns mycket! hehe..

Åkte in till stan efter BM, och köpte skötbord och väska och lite smågrejer till bebis på babyproffsen. vilket svärföräldrarna betalade!:) Tack sååå mycket!!! Sen åkte vi vidare, köpte blandare till dusch, och handfat till badrummet, samt krokar och duschset. Så nu har vi allt, så nu ska det bara sättas upp, och kopplas in...   
Hantverkaren lovade att komma idag, så vi får se hur mycket han hinner med...

Ikväll ska J vara badvakt, och efter det ska vi få tacos hos Carola och Daniel!

Trevlig helg!


Casper

En gammal film på Casper, ska lägga in en nyare film på hans underbara dans ikväll!:) Han är så cool!



Min helg

Fredag: Åt middag, sen kollade jag på tv, Jocke byggde ihop klädskåpet vi köpte på IKEA och fixade lite annat. Dennis hjälpte honom, och sedan kom Anton och Daniel. Dom satt och drack nere i köket, och jag gick och la mig och kollade på serier!:) Blev inte många timmars sömn den natten...
Lördag: va helt slut, trött precis hela dagen! Jocke va ute och åkte skoter, och jag låg hemma... Mattläggaren kom och satte upp väggmattan, så nu är det äntligen klart! Får se när resten blir klart, så vi kan använda badrummet igen... Tänker inte visa några bilder förän det är helt klart!:)
Kvällen så kollade J på OS, och jag på melodifestivalen. :)
Söndag: Gick vi och tittade när Eric, Felicia och Vickan åkte lillknösen!  Dom var så duktiga alla barnen!:)
Efter det så va vi i slalombacken hela dagen. Vid 17 var det släktmiddag hos J´s mormor som fyllde år.
Efter det hade skoterklubben årsmöte, så fixade lite fika till det!
La oss i sängen vid 22, och kollade på Beck-i stormens öga, rätt bra!
Idag är jag trött.... 
På torsdag ska vi först till barnmorskan igen, sen efter det så ska vi till stan, och köpa det sista till badrummet, duschstång, krokar och sånt.. Så är ledig hela torsdagen. Det blir alltså 10 arbetsdagar kvar!

Eric

Idag fyller min lillfis Eric 6år! Stora killen!!! Han har lovat att hjälpa mig med bebis när den kommer, han kan göra ALLT, utom byta blöjor! :)
Ikväll ska vi på kalas!


v36

Igår kändes det att jag var gravid vill jag lova! Var trött, sov dåligt under natten, och hade ont i magen, hela dagen/kvällen... Det kändes som att den skulle sprängas!
Idag känns det bättre igen, sov gott nästan hela natten! Har inte speciellt ont idag.. Skönt!
Det börjar närma sig BF!


 
Du är på dag 246 av 280. (87,9%).
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 0 fulla dagar (v35+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 17 mar 2010
Du har 34 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 36: 11 feb - 17 feb 2010

 

Vecka 36

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.





De går bra nu

Har sovit skitdåligt inatt. vaknat flera gånger, vänt och vridit mig... Känns som om det skulle varit fullmåne! Men det är väl bara graviditeten, antar jag...
Fick mail från IKEA, att det ändrat leveransdatumet från 22/2, till 3/4... SUCK...  Men vi får smacka upp en spegel sålänge bara... När nu väl badrummet blir klart...
Igår va jag helt slut efter jobbet, åt mat, och sen så kollade jag och J på "världens undergång", dokumentär i 6 delar om 2 världskriget! Jävligt bra faktiskt! Men 1a avsnittet fanns inte kvar på svt play...


Tisdag

Helgen var lugn och skön, fick en massa gjort hemma. Försöker röja undan allt som bara ligger, för att det ska se någorlunda hemtrevligt ut i röran...

Vi var ju även en heldag på Birsta, där vi började att gå in på bauhaus och kolla på badrumsmöbler. Hittade ett som vi tyckte var bra, gick på runt 7000-8000kr. Men då var det 4 veckors leveranstid... Så vi köpte bara en toalett... :)

Vidare in på IKEA, vi smet in på fyndhörnan direkt, och hittade lite billigt skit, som tex en stor byrå, ett klädskåp, nån form av bänk/hylla(?), och lite annat.. :) Sånt som ska stå inne i förrådet när det är klart. Packade in det i vagnen, och gick svängen igenom IKEA.
Hittade en badrumsmöbel vi båda kom överens om, och det blev mycket billigare än det på bauhaus, så vi bestämde oss för det! Tog även och fick resårbotten och bäddmadrass utskrivet så vi bara kunde hämta det nere i självplocken och varuutlämningen.
Tog ett tag i badrumsdelen med, när man måste få hjälp av någon som jobbar, så tar allt dubbelt så lång tid!

Plockade på oss allt annat vi skrivit på listan (+ lite till...) och skulle hämta badrumsgrejerna i tag-själv-lagret. Först hittade vi inte handfatet, så J fick springa efter hjälp. Men vi var nog bara blinda, för det låg i facket brevid... Sen vidare för att hämta ut underskåpet, som VAR SLUT(!), J gick iväg och frågade igen, och de hade inget på lagret heller. Kom på att jag hade sett ett sådant underskåp i fyndhörnan tidigare, så J sprang dit, och kom tillbaks med ett färdigmonterat underskåp!:) Dessvärre var även spegelskåpet slut, men sidoskåpet fanns, så vi tog bara det, spegelskåpet skulle inte komma förän v13 sa Ikea-personalen....
Gick för att hämta bäddmadrassen, men den var slut (!), så någon hade tagit den sista som vi hade "beställt"... Så vi gick till kassan, betalade och packade in allt i släpvagnen.
Gick tillbaks in på ikea, åt mat, och kollade ut en ny bäddmadrass, blev en dyrare, men mycket bättre.  Sen var klockan 17, och allt annat stängde. Så vi åkte hemmåt! Snacka om heldag på ikea!

Väl hemma, packade vi upp allt "smått" och gick sedan till Åsa&Reine för att se lite av melodifestivalen.. Bebis fick en mjuk och söt spelande nalle av moster, och en mjuk söt snuttefilt av fam Johannesson/Engström! :) 
Gick hem runt tolv, och la oss i våran otroligt sköna nya säng och sov som 2 små barn!

Måndag igår, ny vecka, tiden går så fort! Bosse tog och slingade mitt hår lite, så nu har jag guldiga slingor i det mörka! Skönt med lite nytt, sen började vi kolla på "500days of Summer", och smaskade i oss varsin semla!:)

Idag jobbar jag till 18.30... Det var riktigt skönt med lång sovmorgon! :)

Det känns som att badrummet står stilla nu, har allt, men ingen som har tid att sätta upp mattor/och möbler just nu... Seeegt...

Mosters sötaste kille

Idag är det Cappes födelsedag!!! Han fyller 5år, stora killen!!! :)


update

Va hos Tandis igår, är äntligen klar! Får en kallelse om 6mån för kontroll! Känns så jävla bra! Ett bekymmer mindre! :)
Igår gjorde jag stuvade makaroner och korv + grönsaker.  Sen kom Lena och lämnade Nelly som va hos oss en liten stund tills Mellis slutat. Efter det kom Carola, Daniel och flickorna med ett LASS barngrejer, bla en vagga, madrass, barnstol osv. Fikade lite, och sen fick dom med sig lite kläder hem. Vickan börjar ju bli så stor, så mina gamla tröjor kan hon snart ha!:)

Efter det, installerade jag en skrivare, medans J målade taket i badrummet, och hela förrådet! Jag och Bosse beställde hårshampoo, balsam inpackning, hårspray från Paul Mitchell, och Bedhead. Bra skit!

Imorgon ska vi träffa barnmorskan, mäta,väga och lyssna som vanligt. Tänk, imorgon är det bara 5 veckor kvar till BF... Helt otroligt! Ihelgen ska vi till Birsta och leta badrumsmöbler, köpa madrass till sängen+liten madrass till spjälsängen, och en hel del annat... Jag hoppas att vi hittar fina badrumsmöbler som passar mig i smaken, och inte är för dyrt!:) Vi behöver en stor släpvagn med kåpa också... Någon som har en att låna ut?!:)






RSS 2.0