Tavla

Åh vad jag gillar denna tavla, den har så fina varma färger!
Jag har svårt med mitt vardagsrum uppe, får inte till mysfaktorn, vet inte om det är de kalla färgerna, eller att det inte finns gardiner, men något skulle behövas för att få en varmare känsla! Frågan är bara vad...
En tavla??
Vad kan man göra mer för att få mitt vardagsrum mysigare och varmare? ? ? Tips någon?


Sista dagen i januari.

Helgen har varit lugn och fin, har fått massor gjort!
Lördagen blev vi bjuden på super god middag hos Åsa och Reine, och efter det gick vi hit, nattade Lucas och drack lite vin och lysnade på gammal musik. Anders, Ingela och Kenneth kom också.

Lucas blev jätteglad när pappan kom hem igår! Han hade inte glömt bort honom, trots han varit borta mycket nu den sista tiden!
Undrar hur det blir med våran resa igentligen... UD avråder ju alla resor till egypten nu, fram till 23 feb.. efter det är oklart hur det blir... Men känns ändå som att det vore bäst att få åka till något annat ställe, frågan är bara om det går, samma vecka, eftersom vi är så många som ska åka... Vi får se hur det blir!
Vi har bestämt att jag börjar jobba igen 1:a April, så tar Jocke inskolningen på dagis! Ska bli roligt att komma tillbaks till jobbet faktiskt, fast jag älskar att vara med Lucas! Han kommer nog få roligt på dagis med alla barn!

På torsdag kommer min kära vän Jeanette hit, och stannar tills måndag! Ska bli sååå kul!! Har kollat om Lucas kan vara hos sin farmor nån dag ( det gick ABSOLUT bra!:)) , så vi kan åka lite skoter!:) Sen kommer även mor och far upp, men dom kommer att bo hos Ingela och Anders denna gång, men vi kommer ju ses ändå!!
Helena och Freja kommer också, tror jag! :) fullt upp, Me like!!

Farmor Gunilla var förbi och hälsade en sväng i helgen, Lucas fick en tröja, och fick visa upp sina nya moves!:)

Passen är klara, så måste ta mig till stan någon dag och hämta dessa... Kanske skulle passa på då vi ska hämta Netten på tåget!
Nehepp... Nu ska jag vika tvätt...

En liten snutt från i lördags, då Eric var här och lekte med Luc:



VILL INTE SOVA!!

28012011595 (MMS)

VILL INTE SOVA!!


BadBusPojke

Har precis badat Lucas, Vi ställde baljan i badkaret, så han fick bada själv!:) Hade den på golvet först, men insåg snabbt att det skulle resultera i ett väldigt blött golv, så flyttade över baljan i karet ist.
Han satt snällt och lekte i typ 2 min, sen kom busen fram, skrattade, skrek och plaskade hejvilt!! :) Han älskar verkligen att bada! Han har börjat gnaga på allt, bord, spjälsängen, ja, allt som går gnager våran lilla bäver på!:)

Annars har vi faktiskt fått mycket gjort när pappa inte varit hemma! Borde vara tvärtom, men vi har städat i förrådet, tagit bort vaggan, gungan, gymmet,( sånt som inte används längre..) sen har vi tvättat också! Sen har vi myst, kramats, lekt dansat och bara varit med varandra!:) Vi vaknade lite tidigare idag, hade ätit frukost klart innan klockan var 10! Det har nog inte hänt på 2 veckor! hehe...

Igår såg jag "i rymden finns inga känslor" det va en sådär lagom film, inte superbra, och inte dålig... Den va lite kul faktiskt. ska snart ta och titta på någon annan film. Måste passa på medans Jocke är borta, han vill ju ändå inte se på tjejfilmer. :)




110126

Igår åkte vi ju till stan för att fixa pass till mig och lillplutten. Vi kom till polisen 10min innan de stängde, så vi hade tur!! :) Det gick jättebra, och Lucas charmade poliskvinnorna, och var duktig! :) Man får ju se hur passet kommer att se ut, och Luc såg rätt förvånad ut på bilden! hehe, ska bli kul att se resultatet! Pappan och Lucas försökte även få mamman att skratta när det var hennes tur att fotas! Men, det lyckades inte så bra! ;)

Efter det så åkte vi till Willys för storhandling! Shoppade mat, barnmat, blöjor, våtservetter, välling, ja det mesta vi behöver för ca 2400kr! Men, nu är frysen full! Vi hade ju lite rabatt-kuponger på blöjor som gick ut 31Jan som vi använde upp. Jag tror att vi totalt köpte 9(!)st blöjpaket!!! vi tog olika storlekar såklart, men shit asså vad blöjor! Sa på skämt till Jocke att "tänk om Lucas slutar använda blöja när han fyller 1..." då fick han lite ångest!:) Det är nog ingen risk, blöjorna kommer att gå åt!:) Det är roligare att handla barnmat när det finns lite mer att välja på! Här på Ica finns inte så många olika måltider, så det känns som att det blir samma mat varje gång.

Idag var vi på Bvc för vägning. 9,2kg väger han nu och är 72cm lång!:) Han har kommit in på en ny kurva!:)
Hon testade även pincettgreppet och om han kan slå ihop klossar, vilket han klarat länge nu... Han rester sig med hjälp av möbler, och kan stå själv korta stunder. Igår försökte han även gå längst tv-bänken, tog sig några steg bara.. Men, övning ger färdighet!!

Härom kvällen när vi lagt oss, fick jag sjuuk dagisångest... Jag kunde inte sova, bara låg och tänkte på att han snart ska börja på dagis. Det är bara 2mån kvar tills han fyller 1år, och nästan direkt efter det så ska han börja på humlan... Tycker att han är såå liten...:( Men, jag vet ju att det kommer gå bra, men det är lite tufft ändå. Veckan efter vi kommit hem från Egypten ska han och jag gå dit och hälsa på lite och sen får Jocke ta inskolningen veckan efter... Ska bli skönt att börja jobba och få normal lön igen!

Nehe, nu ska vi ta och leka lite innan det är dax för matlagning. Här kommer lite nya bilder:

Lite blöjor, toapapper, huhållspapper och våtservetter:



Gungade lite på gungälgen:




Vill inte sova:



Bästa och lättaste träningsstället:



Här ser man klart och tydligt alla bissingar, och även de som är på g:



10månader idag!!!

25012011579 (MMS)

10månader idag!!!


Måndag.

Idag har jag och Lucas fikat med Åsa,Reine och Nora på bagis. Luc somnade i vagnen och fick sova ute idag. Jag började stryka gardinerna till vardagsrummet, efter ett tag ser jag att gardinerna har blivit SOLBLEKTA! Dom ska vara mörkbruna men har nu blivit skitfula... Tänker Icke sätta upp dessa, så jag måste nu köpa nya. Blir nog ljusa denna gång.
Har nu iaf tagit ner julgardinerna i sovrummet och i gästrummet.
Idag blev det pasta med tonfisksås till middag. smarrigt!
Imorgon är det storhandling i stan som gäller! Mat och mera mat ska inhandlas, och så ska vi hinna med att åka till polisen och skaffa pass till mig och lillskrutten!

Det var vad dagen hade att bjuda på!
Solblekta gardiner...:



Lekte tittut nyss, och han var helt vild!:)



Fina lilla killen:



Just ja, vi hade ju en snygg tjej på besök igår:


Fick hem två stora magneter och ett block ...

24012011568 (MMS)

Fick hem två stora magneter och ett block från visaprint idag!:)


KusinFrejas namnsdag!

Idag har min kusin Freja namnsdag! Jag tycker att det är tråkigt att hon bor så långt bort... Hoppas hon kommer upp snart igen! Tänk så stor hon blivit, här är första gången vi träffades:



och nu är vi lika stora!:) En bamsekram till dig söta Kusin!!!

Kram Lucas

Lillebror Alex dag!

Idag fyller min lillebror år!! Grattis världens sötaste lillebrooor! <3

Lucas är bättre, men har slemhosta som stör sömnen, och han hostar så han nästan kräks ibland... Han har inte kräkts något än, men kanske vore det bättre, så han fick upp lite... Stackars liten...
Men han äter mat nu igen iaf, och det känns bra!  
Idag har vi bytt gardiner i köket, det var vad min lilla son tillät mig göra idag. Sen har det mest varit att bära och leka. Han kryper efter mig och klättrar upp på mina ben. Imorgon kanske jag får byta i vardagsrummet, och kanske hinner byta i sovrum och gästrum med... :)
Han är fortfarande en liten gnällspik!
Han gör precis ALLT som han inte får, river ut mammas tidningar och äter och river sönder, drar i sladdar, slår på golvlampan, ja allt man säger ajabaja till eller nej, är det roligaste han vet! gång på gång, lyfter man bort honom så är han där efter någon minut igen! 
Busunge redan nu alltså!! :) 

Idag när han satt och lekte så såg han plötsligt sig själv i spegeln, han skrattade och tittade närmare. Tittade bort, och dit igen och skrattade.. Det var ganska roligt att se! :)
(bilder från idag..)

-Oj, vem är det där?:



-måste titta närmare:



Sen tog vi ett dopp i badkaret, och där plaskade han hejvilt, så nu är han trött. så nu ska vi mysa lite och titta på tv. Handboll kanske?! Lucas har ett bra grepp med handen på bollen, så han kanske blir handbollsspelare ist för fotbollsspelare när han blir stor!:) Det skulle moffa och moster Angelica gilla!!

Badpojke:



-tänker hitta på nå bus:



- det är inte så lätt att tutta på gamla nappar när dom sitter fast i ett snöre:



-Smaskig tidning:



Skäller man på honom ser han ut såhär:
(Svårt att vara arg..)



-Snott en tidning till av mamma:


Leker med wigge,claris och cappe!

21012011531 (MMS)

Leker med wigge,claris och cappe!


Hej å hå va tiden går.

Fortfarande förkylda... Lucas sover, sen ska vi gå på ica en sväng och handla lite mat... Han äter fortfarande inte maten, utan bara gröt, välling och yogurt. Han har ont i halsen. Det har jag med... Men, även om han är sjuk, så springer utvecklingen fort fram! Han klättrar på allt, drar sig upp och ramlar och slår sig. Han har fått sina första blåmärken, och antar att det inte är dom sista!:) Vardagsrumsbordet är lättast att dra sig upp på, och lättast att slå huvudet i...
Han kryper på knäna, och kan sätta sig upp. Han dansar, vinkar och klappar händerna till musik och till tvn, om det är något bra barnprogram på.
Han kan stå själv några sekunder, men är alldeles för van att mamma el pappa tar emot när han faller. Han har inte riktigt kommit på att om man släpper taget, så ramlar man och gör sig illa... Men det är nog mitt fel, jag är efter honom som en svans, för att han inte ska göra sig illa... ;) han har 4 tänder uppe, och tre nere, gillar inte att borsta tänderna, tungan kommer alltid ivägen... :)

Han växer, lillkillen våran! Vi vägde honom när vi var på akuten i söndags, låg då (med blöja) på strax över 9kg!

På akuten fick vi komma in direkt, och träffa sköterskor. Dom tog pulsen, kollade syresättning i blodet, tog tempern (38,9) och kollade hjärtfrekvensen. Lucas skrek och var ledsen hela tiden, ville inte alls att någon annan än mamma el pappa skulle ta i honom. Sen fick vi träffa barnläkaren, samma som vi träffade på bb. Det var hon som hörde Lucas blåsljud, och skickade oss till Estelle. Med henne var faktiskt Lucas lite lugnare, men blev arg när vi fick hålla i honom när hon skulle titta i öronen...
Hon kollade i öronen, halsen och kollade andningen. Han hade lite hög hjärtfrekvens och hon sa att han var svullen i halsen, och att det var troligtvis ett virus i luftvägarna, och svullen på stämbanden. Men eftersom han har sitt hjärtfel så ville hon dubbelkolla med Estelle (som hade jour) innan hon gav någon medicin.
Vi fick ett nytt rum att vänta i.
Efter ett tag kom hon tillbaks, och sa att det inte var någon fara och han skulle få andas in adrenalin i 1min och efter det få sterioider (?) iform av vätska innan vi fick åka hem.
Började med en alvedon. Sen kom en manlig sköterska in och jag var än engång tvungen att hålla fast min lilla skrutt... Han va ledsen och grät under hela minuten som han hade masken för näsan och munnen... Men efter det så tyckte vi att han lät bättre i andniningen nästan direkt! Han drack medicinen ur sprutor och det var sött, så antar att det va gott. Sen åkte vi hemmåt, och han somnade direkt i bilen! Hemma så va han slö och gnällig hela dagen och kvällen, och åt bara välling och sov i omgångar...
Under natten så vaknade han och gnällde, åt lite välling och somnade om. Vi hade höjt madrassen med hjälp av kuddar så att han skulle kunna ha lättare att andas, och det hjälpte nog. Dagen efter va han feberfri, men åt fortfarande bara välling,och yogurt och sov lite då och då.
Gnällig har han varit men ändå pigg, leker och kryper på golvet.
Nu har han blivit bättre, äter gröt och välling. Vill inte ha mat!

Pratade med barnsköterskan här idag, vi skulle varit på f-grupp idag, men missade det eftersom vi är krassliga. Hon sa att det är bra att han äter välling och gröt, då får han i sig det han behöver, så jag behövde inte vara orolig för att han inte vill ha mat! Skönt...

Igår hade vi födelsedagskalas för pappa Jocke. Första gänget som kom var Elsa och Vidar, Mildred och Gunilla och Mange! Med sig hade dom smörgåstårta, marängtårta, kakor och bullar. Jocke fick presenter, och även Lucas fick två dvd-filmer av farbror Mange, "Postis Per" och "Nalle puh"!:)
Lucas somnade sittandes i farmor Gunillas knä, lite tröttis!:) Efter dom kom Reine, Eric, Nora, Daniel, Felicia och Victoria! Pappan fick mer presenter, och barnen fick krossa pepparkakshuset! (Lite sent men...:))
Lucas fick en present av Nora, hon hade slagit in en av sina nappar!:)
Lucas kom i säng vid 23, och idag vaknade vi 10..
Sen har vi inte gjort mycket idag... Hör nu att han börjar vakna, så ska ta och avsluta detta lååånga inlägg med lite bilder!:)

Vinkevink:



Plötsligt blev det tyst, fick tag på mammas chokladask:



Hann smaka lite innan dumma mamma tog den ifrån mig, gissa om jag blev arg!:



Klättrar på bordet:




Gladskit:



Plötsligt kan denna lilla filur titta upp på bordet:




Det här är faktiskt mina mamma:



Hejhej Iggly piggly:



Pepparkakskrossning!:


PappaJockes dag!

Japp, idag är det Jockes födelsedag, och jag och Lucas är förkylda... Jobbigt.. Lucas är bättre, men då var ju såklart jag sämre imorse... Men, vi ska nog klara dagen ändå.

Grattis världens finaste pappa!


Nu äe vi påväg hem igen,han fick andas in ...

Nu äe vi påväg hem igen,han fick andas in adrenalin och fick lite medicin.. Han är fortfarande rosslig och har tungt att andas men lite bättre blev det nog allt! Han har fått virus på luftvägarna...


Så här kan det se ut när pappa har klätt p...

16012011497 (MMS)

Så här kan det se ut när pappa har klätt på Lucas... Han tog strumpbyxorna PÅ mjukisbyxorna... :) vi ska åka in till akuten,Lucas har blivit dålig,har feber och jobbigt att andas,, så dom tyckte att vi skulle åka in. Håller tummarna för att det bara är en vqanlig förkylning som går över snart!


Vi har filmmys idag!! :)

15012011489 (MMS)

Vi har filmmys idag!! :)


Idag har vi premiärbadat på badhuset i stu...

14012011482 (MMS)

Idag har vi premiärbadat på badhuset i stugun!! Lucas tyckte att det var spännande,men för kallt! Vi va kanske bara i 10min! Sen bastade vi!! Nu ska vi snart gå till Åsa och gänget!


12 Januari

Tiden går, fort som attan!
Vi har haft en kanonmysig helg i k-holm, vi har hunnit med: en utekväll med isbar, sparkrace och isbowling, mys hos Maddis, träffat Lisa,Felix och martin, fått julklappar... Jag fick pengar, och spellotter, (tyvärr utan vinst..) Lucas fick snygga skor och reflexer, Jocke fick whiskeyglas.
Ja, vi hade en rolig helg!

När vi kom hem hade Lucas fått paket från Freja!
En tröja som det står Övningsgår på:



och en bok, Petter och hans fyra gätter:



Lucas älskar att läsa böcker, eller han älskar när någon läser böcker för honom! Han gillar även när man sjunger, han gillar mest Åsas sångröst... Han har tröttnat på sin mammas kraxiga kråksång! haha...

Krypningen går frammåt, igår fick han vara nakenfis, och då hoppade han frammåt på knäna! haha, såg så roligt ut, lilla grodan! Filmade det, kan lägga ut sen kanske...

Nu är moster här och hälsar på, vi tog med henne hem från K-holm! :) Så när Lucas vaknar ska vi gå till henne en sväng!
Nu är det dax för lunch! Kanske lägger ut mer bilder ikväll...

Lillfisen sover mer och mer i sin säng! Vi...

11012011450 (MMS)

Lillfisen sover mer och mer i sin säng! Vi har flyttat den intill våran,och när han vaknar på morgonen och vill ha välling så får han komma till oss!!:) nehe,undra vad vi ska göra av denna dag??


Nu är vi påväg hem igen! Vi har haft det s...

09012011437 (MMS)

Nu är vi påväg hem igen! Vi har haft det så himla roligt på våran lilla semester!


Älskade systrar!

07012011436 (MMS)

Älskade systrar!


Ute bar!

imag03111 (MMS)

Ute bar!


Nu har vi varit hos madde en sväng, nu vid...

06012011436 (MMS)

Nu har vi varit hos madde en sväng, nu vidare mot strångsjö!


Mammas snälla kille är jätteduktig i bilen...

05012011435 (MMS)

Mammas snälla kille är jätteduktig i bilen! Nu har vi iaf tagit oss förbi gävle!


Carls dag!

Idag fyller min söta kusin Carl år!! Grattis sötnos!!!

Jag håller på att packa förfullt, vill inte glömma något... Imorgon åker vi neråt, jag och Luke tar bilen till Hammarn och hämtar upp pappan på jobbet imorgon efter 12. Sen åker vi mot Maddis och gänget, och sedan på tors vidare till mor och far! Ska bli kul med en liten minisemester!

Helgen som var, alltså nyårshelgen har varit kanon!! Vi hade jättekul hos Carola och Daniel, fick supergod mat som vanligt! Lekte lekar, drack vin, och hade roligt!

Men, ska ta och lägga ut lite bilder på lillfisen!
Sen måste jag packa vidare! ska ju på kalas sen!:)




Bakom lås och bom...



Nora kom och sov över!



hjälpte till att diska lite...



fick en väst (0ch 2par strumpor) av Elin i julklapp:



Här är hans tänder, våran lilla bäver!:)



Börjar mer och mer komma upp på knä, snart kryper han nog riktigt!




Den här lilla killen har vänt på dygnet,.....

03012011430 (MMS)

Den här lilla killen har vänt på dygnet,.. Han sov i 20min strax innan åtta och nu ligger han och pratar och klappar händerna i sängen och skiter i om pappa vill sova!


RSS 2.0