Valborgmässoafton 2010

Hejsvejs!

Idag har vi varit i stan igen, ny undersökning. I måndags gjorde de ett nytt ul, såg likadant ut som sist... Men då kände hon att levern blivit lite större, och det var bevis på att han känner av hjärtfelet ändå fast det kanske inte syns... Men vi fick en ny tid för kontroll, och det var idag. Dock inget ul, utan vi vägde och kollade syresättningen i blodet. Något lägre än tidigare... Men, han blir allt tyngre, och det är ett bra tecken! Nu väger han 3870g och är 53cm lång! Han har tom växt ur 3 pyjamasar!:) Det är kul att se!! :)
Just nu ligger han i vaggan och tittar nyfiket på mobilen med speldosa som vi fick av våra kära arbetskollegor på jobbet! Tack så mycket!!!! Marita och Sara kom förbi igår och fikade och lämnade presenten!:)

Jocke är i sundsvall idag och byter resårmadrassen och bäddmadrassen vi köpte på ikea. Den var alldeles för mjuk, och som tur var, var det 3mån "sova på saken"garanti, så det gick bra att byta till en fastare!
Resten av helgen ska vi bara vara hemma och ladda inför gbg-resan. Vi åker med nattåg på söndag. Går allt som det ska så kommer vi hem torsdag morgon. Håll tummarna!
Bjuder på några bilder på våran lilla älskling. Trevlig helg!









Lucas 1månad.

Ja, idag blev Lucas 1 månad! Tiden går fort!:)
Vi har varit ute hela helgen! Bara varit inne och matat fisen, sen har han legat och haft skönt i vagnen!
Nu har vi lessnat och gått in! MEN, det är väldigt skönt med vårsolen!:)

Här är lillfisens säng!:)


Härligt

Har varit ute och gått i nästan 3 timmar! Gick bort till maritas hus, och sen tillbaks, gick vidare till anlägget och fikade med Yvonne och Ingela och Sam. Lucas sov hela tiden, och nu väntar jag på att han ska vakna och äta lite...:) Han ser ut att ha det gött, här ligger han nu.


Förut i vagnen.
 

Tänk att för några minuter sedan så blev han exakt 4 veckor!

Onsdag21april

Igår fick Lucas en pappa!:) Var i hammarn och skrev under delad vårdnad och faderskapsintyg.
Vi åkte även förbi och fikade på Jockes blivande arbetsplats!
Sen var det dax att åka till stan, för nytt ul på sjukhuset. Känns som att vi är stammisar där nu...
Han går upp bra i vikt nu iaf. Ul visade att det blivit trängre i klaffen, och så såg hon ett hål mellan kamrarna som de inte sett tidigare... Hålet avlastar trycket för klaffen, så det är bra på ett sätt... Men det är inget som man kommer att göra något åt just nu... Vi fick ny tid på måndag.

Idag var vi till stan igen, jag hade fått tid hos ögonläkaren jag träffade då jag hade dubbelseende under graviditeten. Allt såg bra ut! :) Men behöver skaffa glasögon för att ha när jag läser, och sitter vid datorn. Lätt fixat!!:)
Sen var vi på bvc och vägde och mätte. han väger nu 3670g och är 52cm lång.!
Idag fick vi information från sjukhuset i gbg... Vi ska vara inskrivna kl 10.00 måndagen den 3 maj. Själva ingreppet kommer att ske den 4:e, och ev får vi åka hem den 5 el 6 maj.

Nu vill fisen ha mat...!:)


testar nya mobilBloggningen:)

foto054 (MMS)

testar nya mobilBloggningen:)


Lucas 3veckor+4dagar.

Tiden rusar iväg...
 
Sist jag skrev skulle vi på ul igen, det visade sig att det hade blivit sämre sedan förra gången... Nu hade det passerat stadiet då man måste göra något åt hjärtfelet... Vi blev skickade till röntgen, och tog några bilder, och sedan så skickade hon allt till Göteborg där man gör själva operationen. Hon förklade ingreppet, och att det förmodligen skulle bli så fort som möjligt... Hjärtfelet han har heter pulmonalisstenos. Det är lungartärklaffen som inte öppnas riktigt, och de kommer att göra en ballongsprängning för att öppna upp den helt. Vi fick en ny tid på fredagen för ul.
På fredagen var vi där strax innan 08.00 och efter ultraljudet så sa hon att det hade blivit sämre igen, och att vi skulle nog få åka inom de närmsta dagarna. Vi åkte hem och skulle packa, men då ringde läkaren, och sa att hon hade pratat med gbg och dom tyckte att det kunde vänta, så vi fick en tid i gbg den 4 maj. 
Vi fick en ny tid igen för ul på tisdag. Ja, det är lite stök här hemma nu faktiskt... Man är nervös och orolig hela tiden, kollar noga när han äter, och skriker så att han inte blir blå, och får det jobbigt... Blir han sjuk så kan han inte opereras... Det är jobbigt som fasen nu, men jag håller tummarna att det bara blir bättre. Just nu känns 4 maj så otroligt långt borta...  Men han mår ju bra, och man märker inte av hjärtfelet än iallafall... Han äter bra, och går upp i vikt som han ska!

Lucas har haft många besök, i måndags så kom ju Martita, Sara, Lars och Mikke. Han fick 2 jättefina bodys, strumpor och en söt liten hund! Han blev superglad!:) 
Igår var farbror Mange och Dan här och fikade. Lucas fick en Modo body och en modohaklapp!:) Jag fick ett ljusfat, med sand och tre jättefina ljus!:)  
Idag har Jockes faster m.fam och farmor och farfar varit här och hälsat på och vi fick fina presenter!:) Sen kom Daniel, Vickan och Felicia och deras farmor och farfar hit och hälsade på! Mer presenter fick fisen, en overall och en pyjamas!:)
Lucas har även fått present av Melina m.fam, dom skulle komma och hälsa på när förkylningen gått över!:)

Nu ska vi mysa ikväll, han äter och går upp bra i vikt nu, så tycker inte att det är lika noga att äta varannan timme. 
på tisdag fm ska vi till hammarn och skriva under faderskapet och sedan på em ska vi till sjukhuset på ul igen. På onsdag ska jag till ögonläkaren på fm, och sen ska vi på bvc på em. Full rulle!:)

Nu vill lillfisen ha mat igen!:) Jag tycker att han har vuxit och ändrat utseende den senaste tiden!
Bilden är nyss tagen.




Måndag 12 april.

Idag började pappaJocke jobba igen, så nu får jag och Lucas klara oss själva om dagarna! Det har varit rätt skönt att ha honom hemma faktiskt, han har lagat mat, och fixat allt runt omkring medans vi har jobbat på med amningen. Dom ringde från sjukhuset idag, och gav oss en ny tid för ultraljud på Lucas, så imorgon ska vi dit igen. Vi håller tummarna att det ser bättre ut! Och att han har gått upp i vikt!

Ikväll får vi fint besök, Systrarna Andersson och deras pojkar och Mellis m.fam(?). 

Igår fick Lucas bada igen, han gillar det!:) Såhär såg det ut första gången han tog sig ett dopp i baljan.



Här kommer lite mer bilder på lillfisen.
Kläder som gammelmomma Vivan har stickat:


Mobilbilder:



Jag tycker fortfarande att han är väldigt lik sin far, speciellt på det sista kortet!:) 
Nu kom moster Bosse hit på lunch!


 

Rätt gissat

Hade helt glömt bort detta,men:
Rätt gissat på datumet då prinsen skulle komma ut, var ju (såklart) Marita, Helena och Marcus. Snyggt jobbat! 

Gissa datum

Här är listan på gissningar när bebis kommer, om det blir pojke eller flicka.
Skriv din gissning, så fyller jag på eftersom!:) 

(uppdaterar lite gissningar från fb.)

Evelina: 16/3, pojke.

Fredrik: 17/3

Andreas: 18/3, flicka.

Mamma: 18/3, flicka.

Maja: 19/3, pojke.

Melina: 20/3, flicka.

Emilie: 20/3, flicka.

Edith: 20/3, pojke.

Sara: 22/3, pojke.

Jenny: 22/3, pojke.

PappaPelle: 22/3, pojke.

Åsa. S: 23/3.

Lina. J: 23/3, flicka, 49 lång och 3150 g.


Jenny. J: 24/3, flicka.

Marita: 25/3, pojke.

Helena: 25/3, pojke.

Marcus. O: 25/3.

Madde: 26/3, pojke.

Rich: 28/3, pojke.

Solsken

Idag skiner solen igen, härligt!! Men här sitter vi, jag och min pojk... Han hade gått upp 40g på 2 dagar, så det var bra men barnsköterskan tyckte att vi skulle fortsätta med intensivamningen ett tag till... Så matdax varannan timme, vilket gör att man inte har så mycket tid till annat... Han är rätt svårväckt också, tröttmössan!:) Men han verkar må bra, och de är det viktigaste!
Idag stack pappan i familjen iväg till Åkersjön, stackarn har ju inte fått köra så mycket skoter i vinter..:) Han kommer hem ikväll.

Idag hade vi fått paket, av faster Helena! Jag fick en fin tröja, och Lucas fick en body,byxor och strumpor! Tack så mycket!

Påsken har varit bra, kul att ha hela familjen samlad! Mamma och Pelle sov inne hos oss i gästrummet, Jenny och Percy hos Angelica. Madde, Andreas, Casper,Claris, och Wigge sov hos Åsa och Reine.
Farmor och farfar var hit på påsklunch på fredagen,så vi fick fullt hus!:) Faster och hennes familj kom också förbi.
Lucas har fått jättemycket fina kläder,och även nalle+ filt,och en snuttefilt. Så han är jätteglad!:)  Även mamma fick påskpresent och födelsedagspresent!:) Fick pengar, som vi nu har börjat spara till en resa då Pelle fyller 50! Så alla pengar jag fått, av mina föräldrar, svärföräldrarna och Jockes mormor lägger vi till resan!:)

I måndags kom Carola, Daniel och Elin och fikade och jag fick fina presenter.:)
I torsdags fick han även träffa sin fars farmor och farfar, samt farbror m.fam, och i onsdags kom fars mormor förbi en sväng med. Så nu har fisen snart träffat hela släkten!:)

Till veckan har vi mycket att göra, ska få ny tid för ultraljud av Lucas hjärta, och även en tid igen för öronkoll.
Föräldrargrupp, och tid hos BVC för ny vägning. Vi ska även till Hammarn och skriva under papper för faderskap.  Det blir mycke åka bil! Men Lucas gillar det!:)

Nu ska jag försöka väcka lillfisen för matning! Sen ska vi gå ut och sätta oss på baksidan med moster och dricka kaffe!:)

Här ligger min lilla tröttis!




Nu är...

58e7453acd08115c59e8e691408f33a8.png

Kolla varifrån!

Nu är vi på väg till hammarn,för vägning av lucas... Vi var och vägde honom i onsdags,men då hade han bara gått upp 10g på en vecka... Så nu har vi intensivammat varannan timme sedan dess! Så nu håller vi tummarna på att han har gått upp mycket i vikt!!


godnatt världen!...

0-3416d0ff4fa324d6fc94dc912c86b45a.png

Kolla varifrån!

godnatt världen!


RSS 2.0