Mat

Satt och funderade på vad jag skulle laga för mat... MEN, fick sms av moster Carola, och blev bjuden på middag! Tackar, tackar! :) Har nu fått ny dator på jobbet nu, skaplig skillnad!:)
Har kvar alla bilder, satt och kopierade alla ist för att radera.
Nehepp, nu ska jag snart traska härifrån!:)

Magbild ikväll, är ju i v.34 nu!! Bosse får hjälpa, eftersom pappan är borta och leker av sig lite!:)

Torsdag

Jag gillar inte mammabyxor... Hade på mig det hela dagen igår, men dom hara hasade ner, bytte till en stl mindre på lunchen, men samma sak där, hasade ner, såå jäkla obekvämt!! Jag är glad att jag inte slängde ut pengar på ett par egna, mina tights håller sig på plats iaf!
Igår åkte J till Åkersjön, blir borta tills söndag.. Igår kom Nelly och lekte med mig en stund medans Mellis va på salongen och klippte sig hos Bosse. Den tjejen är det liv i, Verkligen!:) Men så söt, så söt!
Bäddade rent i sängen, och kröp ner och la mig och tittade på tv kl.21.00! Så skönt! Somnade tidigt, och sov hur bra som helst! Ingen hantverkare som väckte mig idag iaf, jag tror att dom börjar bli klara, väntar bara på våtrumsmattorna som vi skulle beställt... Jag kanske får ta saken i egna händer, och ringa och beställa det själv! Är lite osäker på vilken jag ska välja bara... Golvet tror jag att jag ska ta det mörka "trägolvet", men till väggarna blir det någon av dessa två.



Har rensat alla bilder på datorn, ska ev kanske få en ny. Så lägger upp en sista härlig sommarbild!:)



En bra dag!

Tog sparken till vårdcentralen imorse. Fick ta ett stick i fingret, visade ett blodsockervärde på 4,2.  Drack sedan sockerlösning, vilket inte alls var så farligt som jag trodde, smakade vatten med socker!:)
Sen fick jag ligga i ett rum, och vänta i 2 timmar. Lyssnade på musik på ipoden, läste gravid-tidningar och lite i en bok jag hade med mig, och vilade en stund. Sen var det dax igen, ett nytt stick i fingret, och det visade 7,0! Hade jag haft graviditetsdiabetes, så hade det visat över 10, så jag traskade hem, nöjd och glad! :) Käkade lite fil och havrekuddar, och gick sedan till jobbet!
Skönt värre! Känns som att min graviditet har varit väldigt smärtfri, undra om det är på gott el ont... Har ju inte haft så ont el jobbigt än, så tänk vilken smärta det kommer att bli för mig vid förlossningen! Hjälp!!! Det kanske hade varit en lättare smärta om man hade haft foglossning, el nåt annat ont under graviditeten iaf.?! Men, jag har ju mindre 7 veckor kvar.


Nora

Nora fick en pälsjacka av mig och Angelica när vi va istan, nu är hon mini-babe!



Nu har jag en timme på mig att äta, sen får jag inte äta något förän glykosbelastningen är klar imorgon.... Jag kommer va grishungrig!!!! Ska vara där 8 imorgon, ta första provet, och sedan sitta där i 2 timmar... Kuuul....
Hörs imorgon!

Söndag

I fredags samlades vi uppe vid vågen,Jocke, jag, Carola, Daniel, Åsa, Reine, Angelica, Erika, Mathias och alla barnen. Vi grillade, och åt middag. Mysigt var det, fast det blåste lite kallt.

Igår tog jag med mig bästa lillasyster och åkte in till stan för lite shopping! Det blev kläder till mig och till bebis. Till mig hittade jag hur mycket som helst på rean, men köpte några baströjor, och en mysdress! :) Angelica shoppade också massor!:) Kag köpte några neutrala bebiskläder, mitt första köp till bebisen faktiskt! Det var svårt att hitta neutrala kläder faktiskt, antingen var det blått eller rosa typ... Men det fanns ju hur mycket sött som helst! Bebis fick även sin första pressi, av moster A. :) 
På kvällen fixade vi mys med film, gjorde sticks av morötter, gurka, paprika och gjorde dipp. Smarrigt värre! :)
Idag har jag städ och tvättdag! Det är inte så lätt att städa här uppe, i röran, men gör mitt bästa!:)
Jag har fångat rörelserna i magen på film, ska se om jag kan lägga upp det här!:)
Men först lite pics!








Åh nej

Hade högt blodsocker, så måste göra en glykosbelastning på måndag... Fan, va jag inte hade lust med det! :(
Annars såg allt bra ut... Magen växer som den ska! Hon frågade om jag tyckte att det var obehagligt att ligga på rygg? Eftersom bebisen låg och tryckte på stora kroppspulsådern, vilket kan leda till att man blir svimfärdig osv. Förklaringen till att jag har svårt att somna!:) Har tyckt att jag legat obekvämt, hur jag än ligger, och blir tillslut så frustrerad för att jag inte kan somna!

Har läst lite om glykosbelastning och graviddiabetes nu, min syster hade det, och min moster, om jag inte minns fel?!
Ofta har man inga symptom av graviditetsdiabetes, men du kan märka något eller alla av dessa:

• trötthet
• ovanlig törst
• kissar mycket
• suddig syn

Typiskt... Alla passar in...

Men, de e bara att hålla tummarna att det går bra på måndag!! Kul å sitta där, i 2 timmar! *Suck*

Onsdag

Smörgåstårtan tog slut igår! När alla som kom, ätit och gått hem i måndags, hade vi en stor plåt + halva lilla kvar! Men igår tog den slut! Jag åt sista biten till middag... Då har jag alltså ätit smörgåstårta till lunch och middag 3dagar! Man kan säga att jag är lite less på smörgåstårta nu... Haha...

På fredag fyller min lillebror 14år, Undra vad han önskar sig då? Dom växer fort, mina småsyskon! Tänk, LillaBosse blir ju lixom 20år i sommar! Ojojoj...

Dom har börjat lite smått med badrummet, lagt nytt avlopp och rör å sånt. Hoppas att det inte tar allt för lång tid innan det är klart! Det är inge kul att ha så jäkla rörigt hemma!
Satte upp nya gardiner igår iaf, det blev bra, men inte riktigt som jag hade tänkt, inte i sovrummet, men men!

Imorgon ska vi till BVC igen, mäta magen, vägas och kollas... Tänk, imorgon går jag in i v33.... Känns som att jag har lite att förbereda.. Som tex anmälan om föräldrarledighet, osv. Har ju fan ingen koll alls på sånt! Jocke börjar bli nervös nu, han är rädd att han ska missa allt! Han vågar knappt vara borta på helgerna nu framöver.. Haha.. Sista helgen han planerat att vara borta på är skoterns julafton i Åkersjön nästa helg.  Sen ska han hålla sig hemma! haha.. Han är för rolig, han.
Har nu bestämt (preliminärt) att jag ska sluta 3mars, alltså 2 veckor innan BF.

Funderar på om jag kanske skulle ta och åka till stan i helgen.. Skulle vilja shoppa lite, har presentkort på gina som jag fick av Maddis, och lite bonus på HM, som ska utnyttjas!:)  



Tårta

Detta pysslade jag med typ HELA söndagen! Men gott blev det!:) Vi har redan provsmakat av den lilla!:)




30år!

Idag blir min baby gubbe!:)


Fredag kväll

Nu blev det bildbomb... Sorry!:) Men det blir så ibland!
Sitter och kollar på grammisgalan, är väl inte så superbra, tyvärr... Ska kanske trycka i mig en semla och kolla på någon film ist! Jag saknar mitt badkar, och hoppas och håller tummarna på att badrummet snart blir klart!!
Här är en sötnos som också vill ha tillbaks badkaret, stackarn, hon kom med duschslangen, och skulle försöka fylla karet som nu står i gästrummet. Hehe..

Men en gång fick hon bada iallafall!


Julen i bilder




Julen i bilder


Vinterbilder

Dessa tog jag med mobilkameran igår, tänk om man hade knäppt med systemkameran ist! Hoppas att det är så här vackert ute imorgon, men det behöver inte vara så kallt!:)



Middagen blev smarrig, kyckling wookgrönsaker, nudlar och sweetchillisås! Har nu laddat upp med cola och dumlesnacks!:)

Imorgon är det världens sötaste Claris födelsedag! Ska ringa och sjunga för lillstumpan! :)


Fredag

Äntligen fredag! Ska bli skönt med lite helg! Igår kväll bjöd vi lillis på semla! Smarrigt, men så supergoda var dom inte?! Men, ska göra egna i helgen! :D Ska handla allt till smörgåstårtan idag, på ica, så jag hoppas att allt finns! Jocke kommer nog sent på söndag, så jag får göra tårtorna själv på söndag! Fina ska dom bli!:D

Jag har fått låna mammabyxor av Maddis och Melina... Maddes var förstora och Melinas var för korta! haha... Så det blir nog till att köpa ett par egna! Ett par av Maddes var snickarbyxor, och dom kunde jag ha, lite långa och stora, men det gör inget! Hade dom hela kvällen igår, supersköna!:D 

Ja, magbild blev det ju igår iaf, tycker inte att det ser ut att vara så stor skillnad på v28, och 32?! Men det känns!! Och syns, på kvällarna när vi ska sova, så brukar vi ligga och titta på magen som rör sig... Det ser ut som att jag har en alien i magen!! Igår såg Bosse också rörelserna i magen!
Vi hade rätt roligt igår, gjorde ett test på internet, man skulle svara på frågor ang graviditeten, och lite annat, så skulle det visa om det blir en pojke el flicka! haha, vissa frågor var helt knäppa! Men resultatet var "56% chans att det blir en pojke."  Jävligt bra svar asså! :D 

Namnjakten går vidare, flicknamn är vi nästan överens på, Vi båda tycker Elsa, men Jag skulle vilja ha Emma lika mycket, eller Tyra! Båda namnen är mina favoriter!
Pojknamn, tycker Jocke Magnus! haha, nä, han brukar säga det iaf.. Lucas, Elias, Edvin, Albin, Simon, Hampus, Samuel, Teodor är några namn jag skulle kunna tänka mig, men är inte lika självklart som Elsa,Tyra el Emma... Felix är ju också fint, men det heter ju 2 av mina vänners barn!:)

Har du något bra förslag? Tror du att det blir en pojke el flicka?

v.32

Det var ett tag sen jag la upp en magbild! Här är kulan!


 
Du är på dag 218 av 280. (77,9%).
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 0 fulla dagar (v31+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 17 mar 2010
Du har 62 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 32

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna äpå pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. r färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.


Helgen

I helgen ska jag baka! Jag ska prova min nya bakmaskin som jag fick i julklapp! Tänkte göra egna semlor,baka bröd och något annat smarrigt! På söndag ska vi göra smörgåstårta, Jocke fyller ju gubbe på måndag, så måste ha något gott att bjuda på! :)  Jag har velat haft semlor hela veckan, men det har alltid varit slut på ICA när jag är där! Kanske lika bra! haha... Jag är inte så sugen på godis och sånt, utan mer bakat, bullar,kakor osv... Helt sjukt! Men jag är ganska duktig på att äta frukt ist! :)
Ska nog kanske ta och damma av kameran i helgen också, det är ju så fint ute!:) Måste ut och röra lite på fläsket! Vill åka lite skoter, men J åker bort hela helgen till nån stuga med sina arb.kollegor. Skotern tar han med sig...

Lite finare...

Hittade lite finare vårtumsmattor igår, från forbo. 
Äntligen!





Badrumsmöbler tittade vi också på lite mer, hittade lite billigare än svedbergs på nätet.  Här är några olika, och säljs i paketpris. 4000-10 000kr.


Vinter

Det är så vackert ute nu!


Hejsvejs

Igår var vi inne i stan på fresks och kollade på våtrumsmattor... Det fanns mest bara skit, tyckte inget var speciellt snyggt... Gillar inte "lägenhetsbadrum" med mönster och bård och sånt... Men var tvungen att välja så fick bli rätt mörkt golv, med skiffermönster, och ljusa väggar. Kollade även på badrumsmöbler, hittade olika fina som vi båda gillade, men priset var rätt högt... Men vi har inte bestämt något där än...
Jag har beställt gardiner till alla rum utom köket, gick på 500kr! Så jag hoppas dom kommer snart, så jag kan byta ut julgardinerna!:) Kom även på att jag missat att ta ner julstjärnorna som hänger i sovrummet och gästrummet! haha...

Chefen har frågat hur länge jag har tänkt att jobba, och hur länge jag ska vara mammaledig..  OJ, jag har inte ens funderat så mycket på det! Kanske är dax, haha... Det är ju bara lite mer än 2 månader kvar... Tiden har gått så himla fort! Jag har ju haft tur och fått och fått lånat allt som behövs, säng, vagn, bilbarnstol, osv. Tänk vilken kostnad att behöva köpa allt själv, speciellt nu när badrummet måste renoveras! Jag har faktiskt inte köpt en endaste liten sak till våran bebis. Vi va in på Lindex en sväng, och tänkte köpa neutrala små bebiskläder, som man kan ha med på BB, men vi köpte inget... Ska dock kika vidare!:) 


Julen är utstädad.

Det va länge sedan jag skrev något här... Mycket har hänt, jul och nyår har varit bra, jobbade mellandagarna, och familjen var här på besök!  
Var sjuk hela förra veckan och hade 10grader varmt inne, burr... Ute var det -34 som kallast hos oss.... Har eldat hela dagarna i kaminen, så nere i vardagsrummet var det skapligt varmt... Långkallingar och flera lager med kläder behövdes! Men nu, så har vi fått nån el-grej installerad så att pumpen orkar med att ge ut mer värme, när det blir så kallt ute!  
Inte nog med det, så fick jag 2 överraskningar när jag kom hem från Katrineholm, 1:a, ett BADKAR!:) Men när J skulle ta bort duschen, så märkte de att vi hade en vattenskada i badrummet. Alltså, överraskning nr 2 var inte lika rolig...
Så direkt när familjen åkt hem, så började J riva hela badrummet... Det luktade mögel i hela huset! Usch, usch... I helgen så isolerade J kallförrådet brevid sovrummet med, så nu slipper vi ligga i kalldrag och sova! hehe... Svärföräldrarna har varit med och hjälpt till massor!
Carl fyllde år i måndags, så han bjöd vi på bio i helgen, Avatar, den var grymt bra!!!
Har städat ut julen med, så nu ska jag köpa nya gardiner och sätta upp bara!

Magen är ivägen, den är jobbigt stor, och ska ju förtusan bli större! Det är tungt att andas, och det är jobbigt att sitta normalt! Är ju i v31 nu, men jag kommer nog hinna gå in i v32 innan en ny magbild kommer att visas här!:) Idag=65dagar kvar till BF!  

Imorgon ska jag jobba 8-16, sen ska vi åka till stan och kolla på våtrumstapeter och golv... Måste bestämma snabbt hur det ska se ut, så det blir klart snart! Jag har fått äran att bestämma själv hur det ska se ut! Blir nya badrumsmöbler, toa, och hela köret! Själva badrumsmöblerna vet jag inte vart vi ska köpa än bara... Ska se lite vad som finns på fresks imorgon...
Det är ju tur att det är min lillasyster som bor i lägenheten, och ingen annan... Har fått lånat hennes dusch sålänge!
Nu får det vara nog för idag!


Gott nytt år!


RSS 2.0