Thim tycker att det är tröttsamt att vara ...

30092010575 (MMS)

Thim tycker att det är tröttsamt att vara barnvakt så han vilar lite!:) vi har varit ute i de fina höstvädret hela dagen!


Ute på promenad i min hemby! Väcker gamla ...

30092010563 (MMS)

Ute på promenad i min hemby! Väcker gamla minnen! :)


Hejsvejs!

Tänkte göra ett litet inlägg medans lillkillen sover!
Resan gick som sagt bra, men det va tungt som satan att gå själv med bebis på magen, stor resväska och en tung skötväska å bära på... Har inte bokat hemresa än, vi får se när det blir och hur vi åker hem. Kaske tar flyget med...
Lucas har det bra iaf, många som bär och leker med honom här! Han är glad att han slipper sin mamma en stund!:) Just nu är alla barn i skolan, moffa jobbar, momma åkte och handlade mat till racet, så Lucas passade på att slagga lite! Han har blivit lite bättre på att äta! Gröt och potatis/morotspuré har han fått, och har fått i sig mer än tidigare iaf!

Nu kommer snart moster ut och hälsar på en stund innan dom ska åka på race och jobba!

Just nu är det våran favoritlåt just nu på tvn, "I Love the way you lie"!

Igår åkte vi till Norrköping för att leta skor till mig... Slutade med att jag hittade tre par, och fick ju då såklart ett par gratis. Skopunkten! Ett par låga stövlar, ett par med lite mer klack, och ett par med mosterklack! Skitsnygga, men inget man går i till vardags kanske... :)

Lite bilder då?! Japp...

sov gott på tåget:



Momma har fina fiskar, som är kul å kolla på!



Nu ligger han och vilar lite!:)



Behålla? Köpte 2par till...

29092010551 (MMS)

Behålla? Köpte 2par till...


Då var vi strax framme! Det har gått bra,m...

28092010544 (MMS)

Då var vi strax framme! Det har gått bra,men jobbigt med packning och en tung bebis på magen...


Jag var ju faktiskt jätte duktig igår,låg ...

28092010532 (MMS)

Jag var ju faktiskt jätte duktig igår,låg snällt stilla så jag fick ju en leksak!!:) /Lucas


Tröttis... Han har sovit sen vi åkte från ...

28092010531 (MMS)

Tröttis... Han har sovit sen vi åkte från östersund... Väckte honom halv fem så vi får se hur länge han sover! Ska äta lite frukost nu! 3 timma tills vi är i sthlm. Sen får vi vänta en tille tills tåget till K-holm går..


Nu är vi påväg,det är tre minus ute och ja...

28092010522 (MMS)

Nu är vi påväg,det är tre minus ute och jag är trött... /Luke


Nu är vi påväg till stan! Är lite sur för ...

27092010512 (MMS)

Nu är vi påväg till stan! Är lite sur för dom väckte mig tidigt idag,kl 8.20... Jag gillar ju att sova länge! Men.men... I morgon ska vi upp ännu tidigare,tåget går 06.00! Hur ska de gå????? *pust* ha en bra dag!/Lucas


Jossan- jag har 10cm stora fötter!! Jag vi...

26092010509 (MMS)

Jossan- jag har 10cm stora fötter!! Jag vill gärna ha strumpor:) 
Nu har farmor och farfar varit här och busat med mig' och gam-farmor och farfar kom förbi med en fin pyjamas och blommor och äppelkaka!:) Nu ska vi kolla på film och mysa lite! Imorgon ska jag till sjukan och röntga lungor,sen ska vi shoppa lite! Är jag duktig och ligger stilla så kanske man får en leksak!!;)
God natt världen!! /Lucas


6 Månader Gammal!

Igår blev Lucas 6månader!! Han fick present av farmor och farfar, pyjamasar och en mössa! Sen fick han nya nappar av farsan sin!
Vi åker till K-holm på tisdag! Mamma behöver lite hjälp med passning av Thim, så vi bestämde oss igår, vi tar tåget ner! Gissa om vi ska plocka svamp!!! :)
Lucas är trött och måste vila en stund, så ska ta honom i vagnen och gå en sväng!
Här är en bild från hans 6månaders dag! Han fick bada med sin mammna!


Idag tog vi lite sovmorgon... Vaknade nyss!

26092010508 (MMS)

Idag tog vi lite sovmorgon... Vaknade nyss!


Idag blir jag 6 månader!!! Fick present av...

25092010505 (MMS)

Idag blir jag 6 månader!!! Fick present av farmor och farfar,pyjamasar och en mössa! Sen fick jag nya nappar av pappa! På tisdag åker jag och morsan tåg till momma och moffa!


Nicke är kul,de tycker både eric och lucas!

24092010499 (MMS)

Nicke är kul,de tycker både eric och lucas!


Äntligen sover min lilla gnällspik! Tror d...

24092010497 (MMS)

Äntligen sover min lilla gnällspik! Tror det är tänder på gång,eller så har han ont i magen... :( som jag har väntat,nu är äntligen nya säsongen av gray's igång!!


Torsdag

I måndags var vi ju till sjukan, Estelle och Marie kollade och undersökte Lucas, dom tyckte att det såg bra ut! Så vi kan pusta ut ett tag framöver!!  Stackarn, han va inte direkt nöjd med att ligga stilla längre, men han var duktig ändå! Mutade lite med glucos!:) När de tar ekg är det extra viktigt att han ligger stilla, i bara 10sek, men det är svårt för en sån liten pys! Det va lättare när han var mindre!:)
Men dom tog blodprov och skulle jämföra med hur det ser ut om 2månader igen.
Han fick fötterna lindade med embla, och fick sova i vagnen en timme innan det var dax för stick! Han sov fortfarande när vi kom in igen, och vi hoppades på att emblan hade bedövat så att han inte skulle känna något... Tji fick vi, han kännde sticket mycket väl och vaknade och gallskrek! Vi fick kämpa för att hålla honom stilla så dom fick det som behövdes.. När det va klart drog dom ut nålen och då sprutade blodet... Usch, stackars liten!

På måndag fick vi tid för röntgen av lungor. Så det blir en sväng till stan igen! Jag behöver ändå köpa skor, så det blir bra!
Fick en lönespec, full lön som skulle betalas ut på fre... Ringde och kollade det, och hon frågade om jag inte hade börjat jobba?? Hum... Vi missade visst att min föräldrarledighet hade gått ut den 3 sept... Då hade jag varit hemma i 6mån... Ooops.. Så fick ringa Marita och förlänga.. Nu tog vi till 1 April, så får vi se hur det blir... Jag hoppas bara inte det blivit något strul med försäkringskassan nu, dom är ju inte direkt snabba eller lätta att få tag på...

Och så var det de här med min far... Vi ska fixa begravning och annons i tidningen osv... Tur att mamma hjälper till, jag har ingen koll alls på sånt... Begravningen blir nog i början av november.

Nu har jag fixat klart med tack-korten iaf, jag är såå otroligt noga när jag ska göra nåt sånt, så det tar sån tid, och tillslut så blir det bara skit av allt... Men, jag tror att det blev rätt bra iaf... Jag hoppas det! :)

Lillfisen då, ja han gillar inte smakportionerna han får, han vill bara ha mammas mat... Men vi tjurar på!!!
Snart blir han ju 6månader! Ojojoj, va iden går... Han har blivit så stor! stora runda kinder, och söta veck lite här och var!:) Han var ju så "liten" länge, men inte nu längre!:) Ögonen är inte lika blå, vi får se vilken färg de blir, bruna som pappas, eller lite blandat som mammas!
Jag har börjat rensat bland hans kläder så nu åker stl 62 ner i lådan och göms undan... Några plagg i 62 kan han fortfarande ha, men annard är det 68 som gäller!

Just ja, när vi va hos bvc sist, så mätte dom fel, vi mätte på sjukan igen, och då var han 65cm, inte 67!:)

Här kommer lite färska bilder!:)




Godmorgon världen!

23092010492 (MMS)

Godmorgon världen!


Nu kan jag ha mina snygga killar i plånbok...

20092010452 (MMS)

Nu kan jag ha mina snygga killar i plånboken!:)


Vi GiLLar...

Vi börjar med en ny kategori, "vi gillar...". Sånt vi gillar och vill tipsa om, jag och min lilla fis. De kan va allt mellan himmel och jord!



Baby stuff...

Natusan "first touch" babyoil... Både mamma och bebis blir så mjuka och lena!:)
Pampers än sålänge är det favoritblöjan...
Name it kläder, vårat favoritmärke! Fina kläder, med fina färger! Synd att det bara finns barnkläder!;) 
Gåstolen och hoppgungan länge var det babygymmet som va roligast, men nu har den fått konkurrenter!

mamma stuff...

♥ Keune "care line"
Helt underbar! E conditioner spray, som gör det frissiga håret mjukt och glansigt! Jag använder den efter varje tvätt! Dessutom luktar den supergott! Finns att köpa hos Ingela på salongen!
Issey Miyake parfym. Doftar ljuvligt!

Det får duga för denna gång!

Nu har vi röstat!

19092010450 (MMS)

Nu har vi röstat!


R.I.P

Fick ett tråkigt samtal idag, min far (biologiska) har avlidit... Vi har inte haft någon vidare kontakt, det va nog 3-4år sedan vi sågs, men det känns konstigt ändå... Tragiskt... Jag hoppas att han har det bra, där han nu är!

Vila i frid pappaBert!


Fredag

Ringde sjukan igår, vi fick en tidigare tid för ul av Lucas lilla ♥. Marie (sköterskan, vi brukar ha) tyckte att vi skulle komma in tidigare, eftersom vi ser skillnad på honom. Men hon var inte så orolig eftersom andningen var normal. Det är mest J som gör faktiskt.. Jag är ju med honom hela dagarna och tänker sällan på att det kan vara något som är annorlunda... Men nu, när J tycker att han blir svettig, och flåsig lätt, så kan jag inte mer än hålla med... Men på måndag får vi komma in och titta på hjärtat igen! Det var ju ett tag sen vi träffade Estelle (Lucas hjärt-läkare) med, så ska bli skönt å höra vad hon tycker! Man blir ju så nervös själv bara...
Vilket väder det är ute... Ena stunden så tittar solen fram, och när du minst anar det så spöregnar det! Vi va ut en sväng förut, och kom precis innanför dörren då det började regna... 

Nu kom J hem så han tog med sig Luke på en promenad, jag ska snart börja med maten. Idag blir det fläskfilé, pommes och kantarellsås. Sen blir det mys i soffan och titta på idol!




Mina fina killar, bild från en skön sommarkväll:


Tänk att mobilen fortfarande är så kul! Br...

17092010439 (MMS)

Tänk att mobilen fortfarande är så kul! Bra present från mammas arbetskollegor!! Me like!!


Jag och min lilla polis kollar på idol!

15092010396 (MMS)

Jag och min lilla polis kollar på idol!


Tidningen

Idag fick vi se söta kusin Freja i tidningen!:)
Lucas fick vaccinsprutor idag, det gillade han inte! Som tur var, så va pappsen med och tröstade. När Elisabeth (bvc-sköterskan) skulle säga hej då till honom, började han gråta igen... Hehe, han trodde att hon skulle göra illa honom igen, stackarn! Snart är det dax för nytt ul, läkaren som var där idag, lyssnade extra noga på hjärtat och kollade andningen. Hon tyckte att det lät okej, men hon tyckte ändå att vi skulle ringa barnmottagningen imorgon... Han har börjat blivit svettig, och flåsig när han ska äta... Men hon trodde inte att det var någon fara, men ville ändå att vi skulle dubbelkolla med våran hjärtläkare i stan.
Han har ju vuxit och blivit större, så det kan bero på att det är jobbigare för honom med... Men, vi får se vad dom säger imorgon.

Vi har tagit fram gåstolen vi fått av Reine och Åsa, den uppskattas!:) Men nu vill han vara med sin mamma, så måste sluta!:)

Vi visar en bild på Luckans söta kusse idag ist!:)
Sleeping beauty:


MEEEN ÅÅÅHH.... morsan skrev fel,jag väger...

15092010388 (MMS)

MEEEN ÅÅÅHH.... morsan skrev fel,jag väger ju 7540g! ...pinsamt...


Två sprutor i benen igen,blev riktigt leds...

15092010394 (MMS)

Två sprutor i benen igen,blev riktigt ledsen...:( men nu väger jag 7340g och är 67lång! De ni!


Jag kan sitta,nästan själv! Mamma måste si...

14092010359 (MMS)

Jag kan sitta,nästan själv! Mamma måste sitta lite bakom och hålla koll....


Helgen

Fredag var vi till jobbet, bjöd på glass och hälsade på lite arbetskamrater. Det va många som inte var där... Men, vi får ta och gå dit nån annan dag och hälsa på igen!
På kvällen va Jocke badvakt, så jag och Luke gick dit och hälsade på. Vi kanske skulle ta och provbada nån dag!:) Det va 27grader där i fredags, så för kallt är det nog inte...
Kvällen va slapp, vi gjorde inte mycket, somnade tidigt... På lördagen kom flickorna Engström, tog på mig att vara barnvakt, nu när det är jakt och grejer medans Carola jobbar. Vi gick ner till älven och tittade när Jocke och Simon premiärdök! De va kul å se!!:) Sen gick vi på bagis och fikade. Efter det va vi till J´s farmor på 80-års kalas och fick god mat!:) Tjejerna åkte hem efter 19, och vi kollade på film...
Söndagen blev en pysseldag. Tjejerna och jag målade och pysslade mest hela dagen! Till lunch gjorde vi våfflor, och bjöd hit Eric på lite mat!:)
Det va den helgen!
Ny vecka, och den ser lugn ut! På onsdag ska Lucas till BVC, dax för spruta igen... 
Nästa helg blir han 6månader... SEX MÅNADER! shit va tiden går... Det är nästan så att man vill att tiden ska stanna upp lite, sakta ner... Han får smakportioner, och hittills har han smakat majs-potatis puré, morotsdryck, och lite gröt... Det är ju inga stora mängder han får i sig, men vi provar lite varje dag! :)

Men här är lite nya bilder på lillfisen!
Nybadad:



Läser boken han fick av faster, men är liite sur för att mamma inte satt in några bilder än...



Kramas med nallen som han fått av gammelmormor Mildred:



Från helgen:



Vi skickade ett tack-vykort till Curt som hade gjort den fina gung-älgen som Lucas fick på sitt dop!




Hursom... Jag har förnyat vårat sovrum lite!:)



Nya motiv i tavlorna, och nytt överkast... Har nya kuddar som ligger på posten och väntar som jag köpt på HM-rean. Rummet blev mycket ljusare! Jocke, som är kille och inte lägger märke till sånt, har inte sagt något om överkastet än. Fast det har legat på sängen i över en vecka! Undra hur lång tid det tar innan han ser tavlorna?!:)


Nuär vi på väg till gammelmormor på middag!

09092010294 (MMS)

Nuär vi på väg till gammelmormor på middag!


Nu sover mammas lilla filur... Imorgon får...

08092010267 (MMS)

Nu sover mammas lilla filur... Imorgon får vi besök av Jockes mormor och kusiner! På fredag ska vi till jobbet och bjuda på glass!


Majs och potatis är gott!

08092010265 (MMS)

Majs och potatis är gott!


Strålande sol och 20 grader varmt... Jaja...

06092010219 (MMS)

Strålande sol och 20 grader varmt... Jaja...


Dop

Igår var det dop för Lucas! Han var så duktig i kyrkan, tyckte bara att det va lite läskigt när prästen skulle ta honom, men det gick bra! Han fick sitt namn, och vatten på huvudet! Emelie och Linnea spelade och sjöng så vackert! Efter kyrkan åkte vi till sockenstugan och fikade smörgåstårta. Det blev nog runt 60-70st! Han fick jättemånga fina presenter, och pengar!!! Tack alla som kom och firade hans dag!!
Ska ta och lägga ut mer bilder någon annan dag.


Idag är det min dopdag,och jag har ingen a...

04092010201 (MMS)

Idag är det min dopdag,och jag har ingen aning om vad som kommer att hända!!


Full fart

Idag har vi varit uppe sen 7, Fisen tog och vaknade och lurade sin mamma att han hade skitit i brallan, så hon gick snällt upp och bytte blöja... "LURAD!!" skrattade Lucas... Så, morsan gav igen, och tjurade på att hålla honom vaken tills vi skulle till frissan kl 10... Så vid halv, gick vi ut, och han tvärdeckade i vagnen, sov under hela tiden hos Ingela! Perfa!! Morsan fick lite ljusa slingor, och toppat hår!:)
Sen, gick vi till bvc och vägde och mätte, nu är han uppe i 7,2kg, och är 64,5cm lång! Bra jobbat grabben!!
Nu har vi varit och svullat i oss smögåstårta, chokladtårta och massa goa kakor hos moster Carola.
Vi har inte varit hemma så mycket idag, så har ju inte fått ett skit gjort... Skulle ju städa idag... Men vi tar´t imorgon... Imorgon ska vi upp lika tidigt som idag, då ska jag till tandläkarf*n.... Lucan ska vara med Åsa under tiden... 

Nehepp, nu ska vi mysa, och titta på tv! 
Gokväll.

 

RSS 2.0