När kommer bebis?

Japp, nu är det inte länge kvar, hoppas jag! :) Så i vanlig ordning, så kör vi en gissningslek!
 
När tror du bebis kommer, och vad tror du att det blir?

BF 13/4


Lucas 2år!

Idag är det mammas älsklings födelsedag, tänk 2år! Stora killen!!


Sista dagen!

Idag jobbar jag sista dagen på länge... Dagen började tidigt, redan 06.00 vaknade min skrutt. Även fast han inte sov något på dagis igår, och var uppe längre än han brukar på kvällen, så vaknade han tidigt. Inatt hade han nog mardrömmar, gnällde "neeej" och "Hemma.." och va ledsen. Så jag gick och hämtade honom till våran säng.

Kl 8 körde jag honom till Åsa, medans jag åkte till mvc för glukosbelastning. Det gick bra, och slutresultatet blev 9,0. Högt, men låg under 10 och det var de viktigaste! :) Tillbaks på jobbet nu, Lucas fick åka med Nora och Åsa på dagis idag. De skulle fira honom idag, eftersom han sedan är ledig imorgon, och till veckan.
 
Det var så, att vi får ha honom på dagis 15timmar/veckan nu fram till förlossningen. Men får se hur vi gör, kan ju vara mysigt att ha lite egentid med honom nu innan han blir storebror också. Men han tycker det är kul på dagis och behöver få umgås med andra barn med. Så första veckan får han vara med mamma och mysa! :)

Ikväll fyller vi på huset med härliga ungar och systeryster. Andreas med såklart! :) Mammsen och resten av familjen kommer nog runt samma tid! :) Ska bli härligt att ha alla samlade igen! Imorgon kommer farmor och farfar och momma på lunch, så det ska bli kul å träffa dom med.

Idag är det pappa Pelles dag! Stackarn får sitta i en bil hela dagen, men han får nog något gott att dricka när han kommer fram! :)

Ser det ut som att han va pigg och glad imorse?


men åååhhh...

Har totalt hakat upp mig på en vårjacka, som jag vill ha. Men så finns den inte i rätt storlek. :( Kan ju hålla tummarna att den kommer in på vero modas hemsida snart... Annars kanske den finns i butik?


18 mars

En vecka kvar tills Lucas fyller 2år! Tänk va tiden gått! I fredags hade vi Noramys! Va så länge sen hon sov över. Vi åt taccos och efter maten badade de och sen mys i soffan och tittade på film! Lucas sov i sin säng hela natten, och Nora på en madrass i vårat rum. På lördagen hade vi mysmorgon i sängen och tittade på bompa! Efter frukosten så klädde vi på oss och gick ut i stormvädret. Solen sken, men det blåste som satan... :( vi hämtade Reine och gick på brandstationen så Lucas fick se brandbilarna! :) innan har vi bara kollat i fönstret, så han va glad att få gå in och titta! Sen gick vi till Carola och fick fika. Efter Lucas sovit middag hängde vi hos Åsa och Reine tills pappan kom hem från skoterturen. Tidig kväll blev det, eller det blir det are kväll för min del, är helt slut runt den här tiden nu... :( idag har vi stökat på här inne, städat och gjort iordning för kommande gäster! :) satt upp hyllor på Lucas rum hann vi också med! Nu sover han och snart jag med! Sista 4 jobbdagarna väntar, och då är det till 18.30 som gäller...

image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description


Madde 31

Grattis älskade storasyster på 31-årsdagen!!


15 mars

Det känns som att bebis försöker gräva sig ut!!! Lixom nästan försöker klösa sig ut.... Märklig känsla...
Skulle gjort glukosbeslastning idag, men när jag väl kom dit, fanns ingen gegga att dricka... Så vi gör ett försök till nästa tors. Så åkte till jobbet och här blir jag till 18.
Jag har faktiskt bara 5 arbetsdagar kvar nu, känns bra! För nu känns det som att jag spricker snart!!
Lucas är äntligen frisk, och fick åka på dagis idag, va inte så glad över det och sa att han ville va hemma, men när vi väl kom på dagis gick han iväg utan gnäll! Duktig kille! Undra hur det blir när han ska tillbaka efter att ha varit hemma med mig nu innan bebis kommer, för då får de väl inte vara på dagis?? Eller?

Jocke är fortfarande sjuk, hostar så han håller på att gå av... Tur att han är tyst när han sover iaf! :)
Lucas somnar i sin säng nu, men vaknar runt 4, och kommer till oss... sen valde han att vara vaken från 05.30 idag, så är man ju gristrött igen... Gnäll å gnäll... :)

29 days to go....


13 mars

Lucas är äntligen bättre, hostar och snorar inte lika mycket! Så skönt. Men han är hemma idag ändå, och tar hand om sin pappa! :)
Nu är det hårdkörning med att han ska sova i sin egen säng på sitt rum igen! Så igår så la jag honom i sin säng, satt där tills han somnade. Det tog 10min. Och han sov där hela natten, kom till oss imorse 07.30. Vilket är HELT OKEJ! :) Hörde att han gnällde till något i natt, men var nog aldrig vaken. Sen ropade han (i sömnen) "BEEMA"! Vilket är spela. Han gillar att spela på iphone. :) haha..

Snön smälter fort nu, solen skiner och det blåser stormvindar ute. Skönt tycker jag, alltså att snön försvinner! Jag vill gärna ha bar mark så fort som möjligt! :) Så ingen mera snö tack!





Babyskydd

En sak till vi kan bocka av på inköpslistan! Har letat Brios babyskydd med bas på blocket länge, men nu för ca 1vecka sen så hade de kampanj på denna hos Barnens hus för 995:-. På blocket har de legat runt 800-1000:- så det va riktigt bra! Ville ha Brio eftersom jag fick låna en lika av Madde sist, och tyckte att den va så lätt och smidig, så blev riktigt nöjd! :)



Nu jobbar jag 2 veckor till, sen slutar jag! Det blir en vecka tidigare än jag tänkt, men det känns som att det behövs...
Snart är det dax för födelsedagskalas, och vi har ju många Marsfödelsedagar i släkten, först ut var ju Lucas farmor (3/3), i Lördags 10/3 var det Daniels födelsedag och på fredag (16/3)  är det min systers födelsedag. Efter det är det pappa Pelles dag den 22/3, sen Lucas 25/3 och min tur den 26/3. Nu kan vi ju även lägga till Lilla Minelles födelsedag till Marsgänget med, 11/3! :)
Så vore ju lite skönt med ett aprilbarn nu! :)
Helgen vi fyller kommer la familja upp, även Systeryster med gubbe och kids!! Ska bli så roligt! Madde har lovat att göra en tårta till Lucas! ;) Vi får se hur vi ska klämma ihop oss bara... Men det går nog!

Är nu inne i v.36, börjar bli TUNG!.... men, nu är det 32 dagar kvar!



Minelle 11/3-2012

Inatt fick Lucas en kusin till och Jenny och Henke har blivit föräldrar till en söt liten tjej! Grattis till er!!! ❤


Sjukstugan fortsätter....

Idag fick jag va hemma med Lucas igen, för pappan är så sjuk att han inte tar sig ur sängen... När en kille blir förkyld alltså,... :(
Lucas hade 39 i feber igår kväll igen. SÅ han är inte bra än heller... Får vila upp sig i helgen och hoppas att han är bättre till veckan!
Farmorn hade lämnat Pettson och findus filmer i brevlådan imorse, så nu har han redan kollat på en av 4 filmer, tomtemaskinen! :) Han vaknar 6.30 varje dag nu, börjar väl bli ljust ute då. så på morgonen har han tittat på bilar. 
Film film film... 

Var ju till barnmorskan igår, och allt såg okej ut, bra värden och blodtrycket var lågt, inte högt som hon sagt förra gången. Utan lågt!:) Men, men det förklarar ju att jag blir yr, och känner mig hängig och trött.. Hjärtljuden låg runt 152, och magmåttet var på 36. Vägde 69kg, så nu är jag snart uppe i den vikten som jag hade på förlossningen med Lucas... Nästa vecka blir det glukosbelastning, även om det inte varit speciellt högt, ville hon att vi skulle göra ett iaf. För att det fanns i släkten... Fick ju göra ett förra gången med, men det visade inget. Så kan lika gärna vara på den säkra sidan och göra ett nu med. Fatta att det bara är lite mer än en månad kvar till BF. Sjuuukt.... :)

 


Sjukstuga

Hej å hå, ja hemma är det sjukstuga. Nu har även pappan blivit hängig, och då blir han ju dödssjuk(!) så jag undrar vem som tar hand om vem hemma nu när jag jobbar... :S

I måndags fick jag hämta Lucas på dagis, då hade han feberfrossa. Va helt iskall stackarn, ochnär vi kom hem hade han över 40 graders feber. Nu har han haft feber till och från och varit förkyld med slemhosta sedan sista veckan i januari...
Dagen efter hade vi fått tid i hammarn hos en läkare. Kollade i vanlig ordning öron, hals och lyssnade på hjärta och lungor. Tog snabbsäkna som var lite hög och läkaren, som vi inte träffat förr, hörde Lucas blåsljud på hjrätat och ville att de på barnmottagningen också skulle kolla på honom så han skickade en remiss och vi åkte in till sjukan.
Fick träffa sköterskan Marie som vi brukar träffa vid hjärtkontrollerna och hon kollade syresättningen och den var på 99 så det var bra, och räknade andningen. Sen kom en barnläkare, lyssnade på hjärta och lungor igen och tittade i öron, och hals och rådfrågade en annan läkare.
La på embla, så vi kunde ta blodprov med, och allt detta tog precis hela dagen. Men, Lucas va jätteduktig, det värsta han tyckte var att ha embla och plåstret på handen! :) Han avskyr plåster!  När det väl var dax för blodprovet så sa han inte ett ljud, va jätteduktig! Men, de kom fram till samma sak, virus, som tagit om hela tiden eftersom han varit på dagis imellanåt och inte hunnit blivit frisk. Så nu får han va hemma tills han är frisk.
Vi vägde och mätte honom också, 11,5kg och 86,5cm lång. ( va väl inte riktigt gjort men... ) Tyckte det kändes lite, men han har ju inte ätit några större måltider heller när han varit sjuk.
Igår kväll hade han 39,7 igen... så han låg i våran säng och tittade på "Bilar" tills han somnade. Känns som att vi tagit ett steg bakåt nu, med sovningen i hans egna säng, eftersom han sovit hos oss nu när han haft feber. Men vi får börja om när han är piggare!

Idag är det även dax för mamman att gå på kontroll, så får vi se hur tjock man blivit nu då... Ska bli spännande att se om jag fortfarande har högt blodtryck. Känns som det...

Plutten ligger och myser på magen på kvällarna nu, som börjar se ut som en basketboll!



Här har han somnat de senaste dagarna, i soffan...



Här hänger han i soffan och kollar på bilar. Det har blivit mycket mys i soffan, så va tvungen att fixa lite nya filmer ... :)



Läser favvoboken som han fått av faster.



Ibland tokar han till det, och då kan det se ut såhär:



I helikoptern på barnmottagningen:



på pappans jobb:



Åkte biltvätten i stan innan vi åkte hem från sjukan, först var det spännande, men sen blev det läskigt...



Igårkväll kom febern smygandes igen...


Söndag

Helgen har gått fort, va ledig i fredags och åkte till Ikea och handlade lite grejer! Lucas fick sina födelsedagspresenter i förtid av farmor och farfar, möbler till rummet! :) Han är riktigt nöjd! Sov där första gången i fredags natt. Dock hade han feber, så han vaknade runt 3.30´, och fick komma till oss.
Lördagen var det farmorns födelsedag så vi åkte dit och fick smörgåstårta  och lämnade Lucas som skulle få sova över. Kvällen hade Melina sitt 30-årskalas! Va inte där så länge, men jag antar att alla hade kul! :)
Idag vaknade vi runt 9, och åkte till kompa vid 10.30 och fick smörgåstårta till frukost! mumms! Lucas åkte vagn med farmor ner på byn, och sen dess har vi varit hemma och stökat på. Nora och Reine skruttan kom förbi och tittade på Lucas nya rum.

Nu vid läggdax så har jag suttit med Lucas i 1,½timme, utan att få han att sova, tillslut fick pappan bytas av och han
sover nu efter 2 timmars läggning...

Jag köpte även en kamera för mina julklappspengar jag fått, blev en liten Canon IXUS, och är nöjd som fasen! Liten och smidig och får plats i fickan!:)

Rummet då, ja nu saknas lite tavlor och sånt på väggen, nytt fönster(beställt) rullgardin och lite eluttag. Sen är det klart! :)

Inviger sängen:




Köpte även en stol till vardagsrummet:



Några bilder från festen:



Noris på besök:



Badkillen:



Cooling:




Mamman blir bara större och större, är nu inne i v35.


Mars

Sista arbetsmånaden, vi får se om jag pallar hela månaden. Det är tungt med magen, både att sitta och stå...
om 2 timmar gör jag helg, imorgon åker vi på ikea! Det har varit en tung vecka på jobbet, mycket att göra, så ska bli skönt med lite ledigt! Sen är det Melinas fest på lördag och Lucas ska vara hos farmor och farfar. :)
Nu får ni lite bilder ist. Har inte så mycket annat att skriva om...




Melina 30!!!

Idag blir min fina vän tant, grattis Melina på 30årsdagen!!! ♥

RSS 2.0