Feber...

Nu är vi less på denna sjukstuga! Inatt har jag inte sovit många timmar, Lucas har legat och gnällt precis hela natten! Feber, hosta, snorig och som om det inte räckte, så har han haft ont i magen inatt... Pust... Jocke han märker inte ens att L gnäller, han sover som en stock!! Önskar att jag också kunde det ibland... Det svider i mina ögon, så trött är jag!! Jocke är också dunderförkyld, hostar och har ont i halsen... Det är bara jag som är frisk nu... Jag kanske skulle ta och lägga mig i gästrummet imorgon, så jag får sova!:) Så kan mina grabbar ligga och hosta och snora bäst dom vill!:) Dom ska ju vara hemma själva, utan mamman på fredag!
På måndag börjar inskolningen på dagis, hoppas han är frisk tills dess!
Tänk att man ska lämna över ansvaret av mitt barn till någon annan, han har ju varit med mig hela dagarna i ett årstid nu, och nu ska man släppa allt, och lämna över till dagis! Jag vet att det kommer att gå hur bra som helst, han kommer älska att vara på dagis, det är nog mest jag som tycker att det är jobbigt!:) Men det är väl en fas man ska gå igenom...

Ihelgen ska vi åka till Ikea, har en del saker som ska inlandlas!  :) Har lite presentkort som jag tänkte handla upp med!:)
Han är jätteduktig på att gå nu, han ser så rolig ut!!:) Ska visa er sen ikväll!:)

Nehepp, nu ska lillfisen få medicin, och sen ska vi duscha!

Premiär-använder skorna!:) ska till fammo ...

29032011044 (MMS)

Premiär-använder skorna!:) ska till fammo och faffa på middag.. Jag har feber och är fortfarande förkyld... :( /Lucas


Idag kom inbjudan till sötFrejas dop!:)

28032011020 (MMS)

Idag kom inbjudan till sötFrejas dop!:)


1+29-års kalas

I lördags var det kalas, hela långa dagen! Klockan 11 kom nästan alla,  och kalaset var i full gång! Vi hade två smörgåstårtor, en prinsesstårta, bullar och kakor att bjuda på. De som var här och firade oss var: momma Vivan, Mildred,Elsa, Vidar, Gunilla, Crister, Carola, Daniel, Victoria, Felicia, Åsa, Reine, Carl, Eric, Nora, Marita, Sara, Melina, Ante, Nelly! Lucas fick fina presenter, han fick:
Pengar, fonder, många fina kläder+ pyjamas, moccasiner, skor, traktor, krat ta, hammare+slagbräda(?), bilar, Astrid Lindgren dvd-box... Jag tror inte att jag har glömt något...? Presenterna från Helena har jag ju redan visat!:)
Jag fick också fina presenter, ett fint linne+halsband, doftrökelser, parfym+body lotion+shower gel,parfym+armband, örhängen, pengar, lotter,pengar till spabehandling, presentkort på makeup store, presentkort på nelly.se.  Jag hoppas att jag fick med allt. Jag är hur nöjd som helst för mina presenter, och det är jag övertygad om att L också är!:)
Efter kalaset kom Melina, och vi kollade på körslaget och drack lite vin. Sen ringde Åsa, Carola, och Sara som var påväg till stan, så vips så satt vi i bilen med dom!:) Vi hade en jätterolig kväll, och eftersom man ställde om till sommartid så blev klickan typ 4 när vi väl kom hem! :) Men skojsigt var det!!
Igår kom Mathias och Erika förbi med presenter! Lucas fick beiga chinos+en snygg skjorta, och jag fick en tårtspade (som ser ut som en klacksko) och ett lila nagellack, och doftplatta(att hänga i badrummet, luktar parfym) från makeup store!

Bilder från kalaset:
Väntar på gäster:



Kalaståget:



Kalasfin:



Fullt hus, Lucas äter tårta:



Paketöppning:



Det var så varmt i vardagsrummet så kläderna åkte av!:)





Kläder från Marita & Sara:



Sötaste Nelly:



Presenter:




Testar traktorn:



Blev ingen sovmorgon idag heller... Lucas ...

26032011998 (MMS)

Blev ingen sovmorgon idag heller... Lucas vaknade vid 6, ochefter andra flarran välling spydde i sängen igen... Kul start på dagen!!men nu är det nybäddat igen,killen är nybadad och nu ska vi äta frulle sen göra klart tårtan!


forts. på 1-årsdagen!

Vi sjöng när han vaknade efter att ha sovit middag. Tyvärr hade han skitit i brallan, så han fick inte öppna presenter i sin säng, utan fick komma upp direkt och byta blöja. Men sen, fick han sina presenter. Öppnade vissa paket själv och några fick jag hjälpa till med. Han blev nog mest glad för bilarna, kläder och sånt fattar han nog inte riktigt vad det är än!:)
Momma och moffa ringde även och grattade honom. Han fick en slant att handla vad han ville för, undra vad han kommer att välja?!:) Sen har han fått massa sms-hälsningar, från bla tant Netten, Faster Helena, moster Madde, gammomma och Jenny och sen massor av grattis via facebook!!! Tusentack, hälsar han!!:)



Det han fått av oss var: tshirts och tröjor från gangstar, body och handduk från Lundmyr, bilar, väska med plastbollar och maraccas. Sen har han fått en leksaksspis, men den känns det som att han är lite för liten för än, så sätter ihop den när han blir lite större och har ett bättre lekrum.



Efter paketöppning gick vi ner och bakade, gräddtårta och smörgåstårta! Lucas fick vara med och smaka smeten och slicka skålen. Det var gott!
Sen blev han tröttis igen, och sov en stund. Perfekt för då hann vi klart med smörgåstårtan, lite dukning och ballong-blåsning!:)



När han vaknade så började vi med maten, och efter den så fick han smaka sin smarriga (säkert väldigt torra..;)) gräddtårta!:)




Efter tårtan var det dax för badning, han hade grädde i håret, och var kletig överallt!:) Efter det riktiga badet, fick han bada i mini-bollhavet!:) Det var roligt, mest att kasta ur alla bollar!!





Nu sover han gott, våran lilla älskling! Jag är övertygad om att han har haft en rolig födelsedag, fastän det inte har varit någon på besök! Men alla gäster kommer imorgon, så då får han fullt upp!  



Gott med tårta!!

25032011984 (MMS)

Gott med tårta!!


Bakar tårta!

25032011977 (MMS)

Bakar tårta!


Oj då!:)

25032011975 (MMS)

Oj då!:)


Lucas 1år!

Tänk att idag blir min älskling 1år. För 1år sedan låg jag på bb, och kämpade med smärtan och trodde att jag aldrig skulle få ut någon bebis!:) Och nu har har han varit hos oss i ett helt år! :)
Han förstörde våran planering imorse, genom att vakna kl 4, och vara vaken i 2 timmar och efter två vällingsflaskor, en ny blöja så somnade han om. Jocke skulle till vårdcentralen i hammarn, vid halv 8, så då skulle vi sjungit för lillkillen innan det... Men nu fick han sova ist! Vi vaknade 9.30.. Gick upp och åt frukost som vanligt! :) När pappa kom hem fick han sin första present, som pappan själv köpt! En snygg röd bil! Han blev jätteglad och började leka med den direkt! Tänkte även testa om den klarade "trapp-testet", men pappan fick tag i bilen innan den kastades ner för trappen!:)

Nu sover han, och vi tänkte väcka honom genom sång nu ist för på morgonen!:) Ska bli kul å se hans min!:)
Vi fick ett fint brev på posten idag, det var Lucas faster som gjort fina kort!:) I brevet stod det även vad lillkillen har fått i present, det va många grejer!:) Faster skämmer bort honom!!;) Han har fått stora stapelbara lådor, röda barnkammarboken och en skottkärra med sandleksaker!:) Han tackar så mycket Helena, Freja och Rich!! Vi fick ju även ett fint mms från dom!:)



Mammas hjärta!!
I morse:



Frukost:



Dagen fortsätter, så uppdaterar mer sedan!:)


1-årskontroll

Idag har plutten varit feberfri! Vi var på 1-årskontroll på bvc, och det var som jag trodde, han fick inte sina vaccinsprutor eftersom han var förkyld... Men han blev undersökt av läkaren och vi vägde och mätte som vanligt... Rosslet i halsen trodde hon var slem, och även anledningen till att han tidigare kräkts, så hon skrev ut slemlösande/vidgande medicin.
Han har vuxit lite på en månad, väger 9750g och är 74cm lång.
Så på lördag är det födelsedagskalas här hemma, hela långa dagen så den som vill, kan komma när det passar! :) Köpte lite ballonger på ica, så mycket mer fanns det inte... Vi kanske kan be någon handla i stan ist...

Helgen då, kryssningen var jätterolig!! Vi åkte från K-holm med Birka-bussen, vi var totalt 28st i vårat sällskap som åkte på den bussen. Det var familjen Vesa (grannarna), Jenny och hennes kille, Åsa, Reine och deras barn, mamma och Pelle, Angelica, Alex, Percy, Madde och Andreas och deras äldsta barn och jag, Jocke och Lucas. Väl framme i Sthlm så väntade Pelles bror med tjej och barn.
Väl ombord så samlades vi och tog en öl innan vi fick hytterna. Sen var det bara dax att lasta in väskor, sen var det dax för 3rätters middag.
Allt var supergott, och Pelle blev även uppvaktad av kapten som gjorde honom till hedersgäst och han fick en liten present!:)
Efter middagen gick vi runt en sväng, på taxfree, drack en drink. Barnen somnade i vagnen och vid tolv var Carl barnvakt till alla i hytten.
Det var 80-tals show som vi tittade på, och sen dansade vi hela natten lång! :) 

Lite bilder från våran lilla semester:

    
            

    


 
 
Jag och Angelica träffade Capten Morgan! ;)
(Är det någon som inte vill vara med på bild på min blogg, så säg till, så plockar jag bort den direkt!)
De va lite bilder från resan.
Ska försöka filma lillkillen imorgon, som traskar runt här hemma, så ni som bor långt ifrån får se!:)
Min mammas moster Yvonne var förbi igår och lämnade bilder på mig när jag var liten. Hon tycker att Lucas var så himla lik mig, och kan inte mer än hålla med!!:) Ska scanna in bilderna imorgon så ni får se! Nu ska jag snart slagga, Godnatt på er!


Sjuklingar

Lucas har varit förkyld sen i lördags, febern kom på söndagen, och har hållt i sig... Den är inte skyhög, ligger runt 38, men snoret och hostan är nog jobbigast för honom... På tåget hem kräktes han upp gröten, och nyss kräktes han i sängen efter vällingen... Han bara hostade till, och sen kom allt ut... Jag tror att det är slemmet i halsen som ställer till det.. Han är ju pigg och så, leker och traskar runt, och äter mat utan problem... Hoppas att det går över snart!
Imorgon ska vi till BVC för 1årskontroll, undra om dom kommer ge honom sprutorna fast han är sjuk?! Jag har för mig att dom frågade sist, om han var förkyld, för då fick man vänta med vaccinet... Ska bli skönt att prata med en läkare iaf, och att han blir undersökt...

Han har lärt sig gå jättebra nu, släpper taget, och går utan "mål", tidigare har han ju bara gått om man sitter framför eller om han har siktat in sig på soffan eller så, men nu går han utan problem. Ramlar och tappar balansen ibland, men då kryper han mot väggen eller någon möbel och ställer sig upp igen och går vidare! Duktiga killen!!:)  Tänk att han blir 1år på fredag...

Helgen har varit super! Men, den berättar jag mer om imorgon! Nu ska vi slagga, Lucas somnade för ett tag sen så han ligger här brevid och sover sött...
Nu ska jag också sova... Jag är tussig jag med, haft feber och varit hängig hela dagen! Så det ska bli riktigt skönt att sova! Ligga och lyssna på stormen som är ute!! 

Lucas nya jacka från polarn o pyret:



och den fina overallen:

 

En bild på två (tre) sötnosar:


Snygg ny overall!

17032011921 (MMS)

Snygg ny overall!


Då har vi varit och kollat på bilar på mof...

16032011914 (MMS)

Då har vi varit och kollat på bilar på moffa och mosters jobb! Nu åker vi vidare till momma i strångsjö!! Hoppas ni har det bra där hemma,här trivs vi,nästan snöfritt solen värmer och det är riktigt vårväder! Kram Lucas


Framme i Malmköping!

I natt sov vi inte många timmar, klockan var inställd på att väcka oss kl 04.00, (gick och la mig tolv) och det gick hur bra som helst att kliva upp och Lucas var supersnäll! Han åt snällt sin välling medans vi stressade runt och fixade det sista. klockan 05.40 gick tåget från Östersund mot Katrineholm! Vi åkte hit för att överraska syster, som fyller 30 imorgon. Angelica kom och lämnade en bil till oss i k-holm, och vi susade vidare till malmköping för att hämta Maddes barn hos dagmamman. Sen knölade vi in alla ungar i vardagsrummet, och när Madde klev in sjöng vi med ljuv stämma, "ja må hon leva"... Snacka om att hon blev paff, hon stog där som en fågelholk och gapade!:)
Efter ett tag förstod hon att det var vi!:)
Så, nu är vi här, i varma söder och mår super!!!

Barnen va lite trötta på tågresan, men först ville INGEN sova, men efter 40 min såg det ut såhär:


övning ger färdighet!


I helgen har vi övat och övat, och nu ser det ut såhär:




God morgon!

13032011891 (MMS)

God morgon!


Helt klart rätt låt som vann!! Vi röstade ...

12032011887 (MMS)

Helt klart rätt låt som vann!! Vi röstade på eric!


Home alone.

Jocke tog med sig lillskrutten på ICA så jag fick vara lite ensam... Blir nog inte ensam så länge, dom är nog snart tillbaks!:) Men det är skönt ändå, vore jobbigt om dom skulle vara borta förlänge! :)  Vi funderar på att följa med Åsa och barnen på badhuset i slutet på veckan, vore skoj!! :)

På båten finns soldäck med sol-lampor som fungerar som riktigt solljus, så man kan sola och bada. Kostar dock 100kr/vuxen för 1 timme.. Hoppas att tiden räcker till för att sola och bada en stund!



Nu måste man verkligen passa Lucas varenda sekund! Han stoppar allt i munnen, allt som han hittar åker in! När vi var hos Melina i söndags, så hittade han ett litet usb-minne, som han va snabb att stoppa i munnen. Som tur var såg jag det, och fick ut den direkt...! Är livrädd att han ska sätta något i halsen!Tycker det är hemskt när han får förstora bitar i maten och nästan kräks. Här hemma tycker jag att vi har ganska barnsäkert, och det är omöjligt att lägga undan allt smått som finns i lådor och skåp. Man får helt enkelt passa på honom hela tiden. Han släpper taget och går nåt steg lite då och då, står mycket själv men är fortfarande en fegis som sätter sig ned såfort man släpper handen.
Igår fick han äta gröten själv till frukost, det blev lite kladd, men han fick i sig nästan allt själv! Ska ta och köpa plast tallrikar och skålar med sugplopp under, så han kan få börja äta mer själv. Nu är risken att hela matskålen åker i golvet direkt, och det är ju inte så kul... Men såhär såg det ut:


 




Bildbomb:





Haha,nu känner jag mig som en riktig datan...

08032011854 (MMS)

Haha,nu känner jag mig som en riktig datanörd!!:)


Mini

Tog och köpte en minidator! Tycker att jag var värd det! Dessutom tycker jag att en macbook inte passar in i våran ekonomi just nu, kan köpa en sån till sommaren ist när vi båda jobbat ett tag!
Idag kom Lucas farmor och farfar hem från australien, så vi blev bjudna på middag där ikväll!
Lucas blev glad att se sina farföräldrar igen, och fina presenter fick vi allihopa! ;)

Just nu sitter jag i sängen, har precis lagt Lucas, och tittar på "en unge i minuten". Tänk att man verkligen kommer ihåg hur jobbigt det var på förlossningen! Ojoj smärtan, och känslan, det är så man ryser när man ser andra gå igenom samma sak på tv. När bebisen kommer ut, så kan man inte låta bli att fälla en tår! :)

Änsålänge är jag nöjd med min lilla mini, och den är lätt och smidig! Kommer snart ett fodral till den med, så jag kan ha den med mig när vi ska ner mot Kholm! :)


Kör bil






Oj, va lång den sista var...

Nellly bara sover och sover...

06032011838 (MMS)

Nellly bara sover och sover...


Vilar lite innan det är dax för Melinas fö...

06032011820 (MMS)

Vilar lite innan det är dax för Melinas födelsedagsfika!!:) i morse direkt efter gröten så spydde han upp allt han fått i sig,men nu har han ätit lunch och det ligger kvar i magen,så antar att det inte är någon fara! Jag tror att han är för pigg för att ha magsjuka med!


Övningsgår


Lucas är ute med pappan så mamman får pyss...

05032011815 (MMS)

Lucas är ute med pappan så mamman får pyssla lite!:)


110303

Tredje mars, för ett år sedan var jag i v.39, renoveringen av badrummet var precis klart och jag hade ingen aning om när lilla bebisen skulle titta ut eller vad det skulle bli för kön! Jag var nästan stensäker på att det var en liten kille som låg och sparkade i min mage! Jag hade ingen aning om hur värkarna kändes, hade ju inte haft ont eller något under hela graviditeten! Veckan efter, fick jag dubbelseénde, och blev inlagd i några dagar. Tänk, det har man nästan glömt nu, men va jobbigt det var! Vi som trodde att vi inte skulle få åka hem utan bebis, eftersom läkaren funderade på att sätta igång mig... Men så blev det inte, och jag fick åka hem, och precis veckan efter så fick jag mina värkar, och våran efterlängtade bebis!! ♥ Tänk att det snart redan gått ETT ÅR!
Jag gick även på föräldraledigt i mars, och har nu varit hemma nästan precis ett år! Tänk vad ett år går fort! Snart ska jag börja jobba igen, och ska nog inte vara ledig förän i sommar, då det kanske blir lite semester!:)

Lillfisen Lucas tar små steg lite då och då, och nu räcker det att han håller i mitt finger med en hand, så går han i sidled!:) Ser ganska roligt ut! Men vi tränar varje dag och han gör framsteg! :)

Det är så skönt att det börjar bli vår! Hela veckan har solen strålat och det har varit plusgrader! Så otroligt härligt!!!

Nu har vi bokat en kryssning ist för egypten, inte lika varmt och vi blir inte borta lika lång tid, men det ska bli skoj!!
Båten, Birka paradise:



Hytten:



min alldeles egna spiderman:


11månader.

Tiden rusar förbi, och i fredags blev våran lilla pöjk 11månader gammal!
Läget just nu:

Längd: 72,5cm.
Vikt: 9650g.
Talet: Han kan säga mamma,pappa, titta, dää(där och pekar). Är han töstig eller hungrig, så smackar han med munnen.:)
Gillar: bilar, bollar, böcker, och sånt som låter. Han kryper med bilen och låter som en bil. Det bara kom, sist på föräldragruppen, han har aldrig brytt sig om bilar innan men nu är det en favvogrej! Samma sak gäller traktorer och skotrar!
Tålamod, har han absolut inte, om han inte kan öppna en bok, eller byta sida så skriker han och blir tokig... haha, det har han ärvt av sin far!
Äter: välling runt 04-05, gröt+ fruktmos runt 9 och en macka, lunch (en hel burk) runt 12+efterätt, middag (en hel burk) runt 17+ efterätt, kvällsgröt+ fruktmos runt 20-21, och välling och nattning  innan 22.  
Han sover oftast en gång på fm, och en gång på em.
Vi ska försöka ändra lite på sovrutinerna nu, så han lägger sig tidigare, men det är lättare sagt än gjort! Blir nog lättare när han börjar på dagis...
Han står mycket själv, och vågar släppa taget, men några steg framåt har det inte blivit än. Han går längst möbler, el efter väggen, så han håller inte i så mycket ändå...
Tänder: fortfarande bara 4 uppe och 4 nere, men tror det är flera på gång.
Han älskar musik och dansar och tycker att det är roligt när folk skrattar åt honom, då kan kan hålla på hur länge som helst! Han blir "tokig" och skakar på huvudet som stevie Wonder, och skriker AAAAAAAAAAh!. :)
Han biter ihop och gnisslar med tänderna så att det låter som att dom ska smula sönder, och han tycker ju självklart att det är roligare när vi säger åt honom att inte göra så!:)



Melina 29


RSS 2.0