v25

 Vecka 25

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.


Ja, visst händer det grejer!? Magen växer, och bebisen rullar runt där inne!


Du är på dag 172 av 280. (61,4%).
Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 3 fulla dagar (v24+3).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 17 mar 2010
Du har 108 dagar kvar till beräknad förlossning.



1:a advent

Idag har jag stökat på här hemma, hängt upp julgardiner och gjort mysigt! Har precis tagit ut en kaka ur ugnen, mjuk pepparkaka! Min favorit!
Imorse åkte Maddis, Andreas och barnen hem, har varit kul att ha dom här ett tag! :) Nästa gång vi ses blir till jul, vilket inte är så länge kvar...
Undra när Bosse liten kommer hem då...!?

I fredags var vi hos Carola och Daniel på middag, och i går bjöd vi syster+familj på middag,räktoast till förrätt, plankstek till varmrätt, och chokladpudding till efterrätt...
Spelade kasta gris, och snackade skit! :)
Jobbade ju även i går, fick ett samtal, som blivit felkopplat... hehe...


25 november

Lönedag!

Har idag även tagit den omtalade vaccinsprutan idag! Så nu får vi se om jag får feber och ont i armen ikväll... Det vore ju tråkigt nu när Madde och gänget är här!
Jocke vaccinerade sig också, det var faktiskt han som ringde mig, och sa att jag skulle komma ner! :)

Igår kom dom runt 19 på kvällen, så var hos Åsa och myste med Wigge hela kvällen! Sötunge!
Imorgon ska nog Casper sova hos oss, är ledig på fredag, så då ska vi till stan och fixa lite julklappar!





På väg

Nu är storasyster på väg upp, med hela barnaskaran, och gubben sin! Ikväll åker lillasyster hem för att hälsa på familj och vänner! Undra om dom, Madde och Angelica, ens kommer att ses något innan Angelica åker ner ikväll!

Har nu fixat så Maddis kan mms-blogga hela vägen upp! Första inlägget har precis kommit!

Så ikväll ska jag gosa med Willgoth-bebis!


24 november

Vampyrer hit och dit, twilight, true blood, och nu Vampire Diaries, I love it! Vampyrerna i serierna och filmen är väldigt olika, men ack så bra! :)



23 november

Snart är det dax att få lön igen! Kan tänka mig att mycket av den kommer att gå åt till julklappar osv! Resa hem, ska ju även betalas, vi har inte bokat eller bestämmt hur vi åker ner än...
Maddis verkar osäker på om dom ens kommer att komma hit nåt nu... Tråkigt, hade sett fram emot att få träffa dom igen! :(

Helgen har varit bra, är mest nöjd över middagen och bion i fredags!
Lördagen så jobbade jag, köpte frukost på macken, och åt på jobbet.... Fick 2 samtal under hela dagen, så det blev mycket tid åt att pyssla med annat!
Eric och Felicia sov över hos oss!
Söndagen, blev en lugn dag, pysslade lite med barnen, och skulle sätta in lite kort i album, men märkte att de var förstora! Albumet tog 10x15, och mina bilder var 11x15... Typiskt! Så tänkte sätta in dom i mitt scrapbook album ist,blir lite mer pyssel med det bara!:)

Jag har börjat lyssna på twilight-ljudböckerna! Jag hoppade och började direkt med 3:dje boken! :)  Vad jag längtar tills den kommer på film! Och 4an, ojojoj... :)

Nehepp, nu vill jag gå hem... Trött, trött... 

20 november

Äntligen dax, bio-kväll!! Det var tyvärr fullt på S&V så nu har vi bokat på athena ist... Men det kommer att bli en toppen kväll!
Kvällen hos Marita igår var jätte trevlig, hon bjöd på gott fika!:) Även Tanja bjöd på smarriga muffins!:) 
Filmen var ju såklart superbra! När jag kom hem så höll jag nästan på att spy, var så mätt från allt fika!

Imorgon tog jag på mig att jobba, extra, så nu jobbar jag 2 lördagar på rad. Bra med lite extrapengar och ledighet!

Har precis ätit god morotskaka, gottegrisen!


19 november

Snart kommer Maddis med fam. upp och hälsar på! De va på tiden! :) Igår fick jag ingen middag serverad,som jag hade hoppats på, när jag kom hem... Herren i huset hade somnat på soffan! Så fick ställa mig vid spisen som vanligt... Stackars mig! hahah.. Nä, jag har det ganska bra, faktiskt! :)

Längtar tills det är jul nu... Jag vill åka hem, träffa familjen, och vännerna... Jag vill julpyssla och göra mysigt, se barnens (och Maddes) förväntansfulla ögon när de hör att tomten knackar på dörren... :)
Nu är det 29 dagar kvar tills jag åker ner!
Thove håller på att längtar ihjäl sig efter mig, och norrland, så hon kommer nog att åka med mig upp efter jul! (Eller, jag åker nog med Henne.)  Så för att inte göra henne besviken, så hoppas jag att det kommer att vara mycket snö när vi kommer hem igen! :)

Jag är yr idag, känner mig konstig... Hoppas bara inte att jag håller på att bli sjuk! Har haft lock i örat hela dagen... Trött är jag med... Har varit på dåligt humör hela veckan med, lättretad...

Här är en otroligt suddig mobilbild, på min fina spegel!:)


18 november

2 dagar kvar till "New moon", och imorgon ska vi ladda med "twilight" hos Marita! Ser fram emot det, OCH gott FIKA! ;)
Antar att det blir middag på Simon&Victor innan bion, mitt favorit ställe!:) Har redan bestämt mig vad jag ska äta! Förrätt : vitlöksmarinerade räkor, och till varmrätt: oxfilé-toast! Vad jag längtar tills fredag!!!

Jag har blivit ett riktigt matvrak!
Sötsuget slår till när jag minst anar det... Igår kväll tänkte jag baka kladdkaka,ganska sent på kvällen, men hade inga ägg... Lika bra var väl det... Fick bli några knäckemackor med kaviar ist! Haha...
Syndade idag på jobbet, köpte en chokladkaka, och 2 tablettaskar...  

Hoppas jag får någon god mat idag, J var visst hemma tidigt! ;)

Glöm inte att "PH" börjar 21.00 ikväll!!


16 november

Inatt drömde jag att jag födde en otroligt fin liten son! Det gick snabbt som attan, var typ klart på en kvart och gjorde inte så ont. (Önskedröm...) Pojken va jättesöt, och lik min syster Madde... hehe... Sen vaknade jag av att pysen rullade runt i magen...

Ja, konstiga drömmar har jag haft, men nästan inga om själva förlossningen! Så de va lite kul, och att han var så lik Madde när hon var bebis... hehe...:)

Helgen har varit bra, slapp... Lady´s evening var skoj, var mest bakom scenen och hjälpte folk som gick modevisning med kläder osv... Sen sedan blev sminkad på scen, och fick vara tärna till Marita som var brud på en visning! Kom hem runt 01.00 på natten, och då var mina fötter nära på att trilla av... Hade traskat runt i klackar hela kvällen, och det känndes verkligen! Tvättade bort sminket, och stupade i säng...

Dagen efter sov vi nästan till 12, var helt slut! Tog det lugnt hela dagen, och kvällen hyrde vi "Änglar och demoner", och efter det kollade vi på "waterworld", en gammal goding!:)

Söndagen blev lika slapp! Tog och städade iaf, och bytte sängkläder, duschade... Finns det något skönare än att krypa ner i en säng med nytvättade sängkläder när man är nyduschad? Nä, tror inte det... Kollade på "vem kan slå philip och Fredrik" och sedan var det dax för premiär på "paradise hotel". Väldigt skönt att kunna ligga i sängen och titta på tv!:)

Det var min helg!

Fredagen 13 november

Ikväll är det dax för ladys evening på nornan! Ska bara hem och packa ihop lite saker sen gå dit efter jobbet. Det ska bli skoj!
Igår var vi på nornan, men va inte där så länge, tog med mig Nora och gick hem till oss... :)
Det börjar bli kallt ute nu, lite snö finns det allt kvar!:)

Hade inte så mycket på hjärtat idag... :S

Jag längtar tills nästa fredag!!! :D

v.23

Vecka 23: 12 nov - 18 nov 2009

 

Vecka 23

Kroppen:
Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.


                                


Onsdag 11 november

La sista biten igårkväll!!! Det tog ca 2-3 kvällar med allt det svarta... Men nu är det klart! Känns bra!:) Har ett nytt pussel, men det får nog dröja innan jag sätter igång med det!:)


v.22

Japp, då har snart vecka 22 passerat, det går undan! :) Nu känner även Jocke känna pyret sparka i magen!
Vet inte, men magen har nog blivit större, rundare iaf... :) 
Men jag har fortfarande inte haft några problem alls, inte än iaf...

Vecka 22

Kroppen:
I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet: Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser.


Skulle ju ta en magbild, men har glömt det...
Kanske ikväll?!


NELLY 1ÅR

För exakt ett år sen fick jag ett mms, och fick se min guddotter för första gången! :)
Grattis sötnos! Vi ses ikväll!!!

 

(tog en bild från Mamma-Melina, har itne så många bilder på sötnosen...:( )


Tisdag 10 november

Igår efter jobbet fixade jag käk, sen var jag hos Åsa och skrattade åt Nora hela kvällen! :) Hon sjöng och knasade sig hela tiden!:) J sov i strömsund så jag var ensam, så det slutade med att jag såg på Grey´s på datorn i sängen!:) I detta avsnitt var det en liten bebis som föddes i v.30, såå liiiten!! Jag gillar Gray´s, en av världens bästa serier, verkligen!!

Läste idag på en blogg, om varning för vaccinet... Detta står på  amalgamskadefonden.se

http://www.amalgamskadefonden.se/default.asp?id_Page=188 

Ja, det gör mig ju ännu mer osäker på att vaccinera mig... Vad ska man göra? Igår sa jag tom att jag skulle vaccinera mig, men nu är jag lika osäker som innan... Va less jag blir! Kan jag inte få den där jävla grisskjukan nu, så har jag haft skiten och slipper oroa mig!

Imorgon är det 11/11, och SötNellys födelsedag!! Ska dit direkt efter jobbet och gooosa!!

Måndag 9 november

En skön helg passerad... Ikea va skoj, vi testade madrasser, köpte extrastolar, sidbord, ramar,ljus,lite jul-saker och lite annat smått. Va på jysk, köpte en jättefin stor spegel, och julgardiner... När vi skulle hänga upp spegeln så såg  vi att det var en spricka i spegeln, så den måste bytas... Va även in på barnens hus, och köpte födelsedagspresenter till sötnosarna Nora och Nelly.  
Igår var jag som sagt på kalas hela dagen, sen satte vi upp lite tavelhyllor i hallen hemma, blev fint!:)
Nu vill jag bara ha upp spegeln och få hem säng-madrassen, sen ska jag vara nöjd... ett tag... :)  Ska försöka ta lite fina kort med, som jag kan förstora och göra tavlor av till vardagsrummet uppe...
Vi har även lånat upp Lillis lilla tv till sovrummet!
Har även sett de nya "Johan Falk" filmerna i helgen, jag hoppas att det kommer fler, för jag tycker dom är väldigt bra!!

Jobbar till 18 idag, många borta från jobbet, pga: brutna ben, semester, sjuka, vab... :)
Hoppas Gåije-stackarn kryar på sig snart!!:)  De e fan mest synd om dig!

Imorgon är det dax för tandis igen... Fyfan...



Nora 2år.

Idag är det Noras födelsedag!!! Har precis kommit hem från kalaset, har varit där mest hela dagen!

Liten:


har blivit stor:


Det är även farsdag idag!!! Grattis kära far! :)♥

Fredag 5november.

Äntligen fredag! Idag efter jobbet åker vi till stan, stackars Eric ligger hemma och har feber, stackarn, så han kan nog inte följa med på IKEA imorgon... :( Idag ska vi till Jysk och se om vi hittar någon säng, el madrass, och gardiner! 
Idag är sista dagen för mig att ta pencillin, skönt, är ju helt usel på att komma ihåg att ta tabletterna!
Snön ligger vit på backen, och idag snöar det ännu mer! Hoppas att det kommer att ligga kvar iaf!! 

Dag 4:


(De svarta bitarna är riktigt jobbiga! Inte så stor skillnad på dag 3 och 4...)

Torsdag 5 November

Dagarna rullar på, snart är det helg!! Ska ringa Eric och fråga om han vill vara med mig i helgen, följa med till IKEA osv... Tänkte försöka jul-handla lite också! Ska även köpa gardiner, vill ha nytt överallt!! Är så less på mina panelgardiner nu! Snart är det dax för tandis igen... Nästa tisdag... Försöker ladda mentalt redan nu!
Det är mycke snack om svininfluensan, vaccinet och skit...
Jag är fortfarande osäker, men det lutar mot att jag kommer att vaccinera mig ändå...
Jocke är hemma och är sjuk, kanske är svininfluensan, det vet man ju inte... Har man haft det en gång, så behöver man ju inte vaccinera sig... Man vet ju inte om jag redan haft det?? I en mindre form, utan av att ens veta om det? (inte för att jag tror det men...)
Frågan är ju hur sjuk man skulle kunna bli, och hur farligt det är för just mig... Det är ju inte säkert att jag blir så dålig, kanske får lite feber, som går över snabbt, och ska man då ta vaccinet i onödan?? Ja, många frågor känns det som att det fortfarande finns... 
Media gör ju sitt för att skrämma upp folk med! Vad jag läst så är det väldigt liten skala gravida som har fått så svåra problem just pga influensan, och få har dött... Men alla som klarar sig då? Det skrivs sällan om dessa personer? Men det är väl så, de som dör el liknande är de som det skrivs mest om..  Har läst på många olika sidor, forum, och många är fortfarande osäkra, som jag...
Frågan är, vågar man chansa, ta eller inte ta vaccinet??? Bör man ta vaccinet, för att skydda andra??
Jag kommer nog att ta vaccinet... Kommer du??

Dag 3:

Onsdag 4 november.

Tiden går fort! Jag och Angelica började med ett 500-bitars pussel i förrgår... Riktigt skoj, och väldigt beroendeframkallande! Igår blev jag klar med ramen, och nu är det mest bara svarta bitar kvar... :)
Annars har jag inte gjort så mycket, i helgen storstädade jag, skurade luckor, och duschade blommor och gjorde fint i köket.

Marita va snäll och bokade biljetter till "New moon" premiären till oss den 20/11! Ska bli så kul att se filmen!! Längtar tills 3:dje filmen kommer med...

I helgen ska vi nog köpa ny madrass till sängen, så blir nog att vi åker till IKEA på lördag! Ska kika lite på hemsidan nu, om det är något mer jag måste ha... :) Sen fyller Nora 2år på söndag!

Dag 1:

RSS 2.0