v34

Känns som en evighet.....






Tapetsering klart!

Har hållt på hela dagen, men nu är det klart och det blev jättefint! Lucas har varit med ute med Åsa och Reine och barnen hela långa dagen! Hämtade honom nu vid 21 när det var klart! Han blev nöjd, sprang runt i rummet och pekade och räknade stjärnor! :) nu sover han gott, och mamman har gjort fotbad till sina ömma fötter...

image descriptionimage description
image descriptionimage descriptionimage descriptionimage description


Vårsolen

Äntligen helg! Solen har varit framme idag och värmt på bra! Lucas va ute när vi hämtade honom på dagis, och det va länge sen de va ute så sent! :) skönt att det är ljust när man börjar och slutar på dagarna! Håller på att lägga Luc nu, passar på att använda appen som är så himla bra... Not...
Han har svårt att ligga stilla ungen, flaxar med både ben och armar. Ska ha täcke, och två sekunder senare ska han inte ha täcke... Jobbigt att inte veta hur skönt det är att sova!
Idag kom tapeterna, ska bli spännande att se, blir nog tapetsering imorgon! :)
I tors va jag till barnmorskan igen för kontroll, järntabletterna gör sitt så hade bra värden på 127 tror jag det var. Dock hade jag högt blodtryck... Känner mig yr och konstig flera gånger under dagarna, men får försöka ta det lugnt så gott det går... Bebis hjärtljud låg runt 150. Mer än tidigare. Men annars såg allt ok ut, vägde 68, så har gått upp rätt mycket sedan inskrivningen. Vi jämförde med förra graviditeten, och denna gång vägde jag 4kg mer vid inskrivningen än vad jag gjorde med Lucas. Nu längtar jag tills magen är borta, och bebis är ute! :)


Wilma först i kommun!



Wilma hälsades välkommen

Malmköping

Wilma Ek, snart två månader gammal, blev rejält uppvaktad i onsdags. Orsaken var att kommunen ville lämna en välkomstgåva till Wilma som är den som föddes först år 2012 i Flens kommun.

Relaterat


FÖRST. Wilma Ek från Malmköping blev den som föddes först i Flens kommun år 2012. Hon uppvaktades med tårta, tulpaner och en liten välkomstgåva från Flens kommun under onsdagseftermiddagen. Här med mamma Madelen Boström.Fotograf: Marianne Jansson

Wilma Ek från Malmköping är en tjej som hade ganska bråttom ut när hon väl bestämt sig för att bli den första som föddes på det nya året.

– Hon kom 21:44, bara 25 minuter efter att vattnet gått, så det gick fort, säger Wilmas mamma.

För ungefär en månad sedan fick mamma Madelen och pappa Andreas Ek veta att kommunen ville uppmärksamma födseln lite extra. De var inte beredda på det men Madelen tycker det är en rolig grej.

Överraskning

– Det var en överraskning. Alla barn som föds i kommunen får en gåva, det har mina andra barn fått tidigare. Men jag visste inte att man också gjorde besök hos dem som var först födda på året, säger Madelen som även har barnen Casper, 7 år, Clara-Stina, 4 år och Willgoth som är 2 år.

Uppvaktning senarelagd

När Folket besökte Wilma hade dock delegationen från Flen skjutit upp sin ankomst till eftermiddagen på grund av den svåra halkan som rådde. Då kom Lars Falk (a2) tillsammans med Karin Ögren, utställningsansvarig för konstgalleriet Hälleforsnäs och Galleri Villåttinge. De överräckte välkomstgåvan, som var en numrerad skål, skapad av keramiker Dan Grip från Skebokvarn.

– Den ska jag lägga undan så att Wilma får den när hon blir stor, säger Madelen.

 



Kopierat från folket.se

Wilma

Mosters plutt kan ha kläderna jag skickade! ❤ hon är sååå fin!!


Bakat

Fick städhjälp efter baket idag! :) väldigt duktig kille! Dessutom somnade han innan 20, och mamman behövde bara sitta i 30min! Framsteg! Hoppas bara han sover gott hela natten! ❤


My star

Dagarna rullar iväg, snart helg.
Igår fick J hjälp med taklister av Dennis, tur var väl det! :) Annars hade det nog tagit tid och min man hade blivit förbannad för att han inte kan! :)
Till veckan borde tapeterna komma, så i helgen ska det målas tak! Sängen som Lucas ska ha, är väldigt liten, så det kommer bli mycket plats för leksaker, men det är ju bra! Beställa nytt fönster måste vi göra med.

Ikväll ska vi baka!


Vagn

Provsitter! Han har även koll på att bebis ska ligga brevid! :)


TRÖTT

Jag kämpar mig igenom dagen, är så jäkla trött idag! Lucas vaknade runt 3, och somnade inte om förän vid 4-5.... Så mamman är TRÖTT idag... Tre koppar kaffe har inte hjälpt något heller...
Men är inte mycket kvar på arbetsdagen nu.
Vi fick hem vagnen igår, stor! Eller den känns stor, när man är van Lucas sittvagn. Men det blir nog bra! :) Hoppas bara mjukliften passar, enligt måtten skulle den göra det...
På fredag har jag fika, undra vad jag ska baka... Tips? Tänkte först köra en favorit i repris, men det finns ingen nutella på ica längre.... :( Så måste tänka om!

Lucas pratar mycket om barnen på dagis, Nora är ju såklart det första namn han nämner när man frågar vem han lekt med på dagis. Men nu har även Joar, Dante, Arvid, Ebbe dykt upp som namn, mest bara killar! :) Han pratar så mycket nu, och förstår man inte så blir han arg. Han bara växer och växer min lilla kille! ♥

Är inne i v32 nu, 58dagar kvar till BF, mindre än 2 månader. Fan va tiden går! Börjar längta, både för att få träffa bebis, se vad det blir fören filur och att bli av med magen!




Blir lite arg när tåget spårar ur!



Rummet då, ja det går framåt! :) Tak på plats och spackling och slipning är under arbete! :) Såhär ser det ut just nu:
 

Beställt

Tapeter till Lucas rum, blev dessa från midbec. Den randiga kommer att vara på minsta väggen vid fönstret, så det kommer inte att bli så mycket. Stjärntapeten kommer att bli på stora väggen, och väggen längst in i rummet.
Febern smyger sig på när kvällen kommer, och nu låg han på 38 igen. Feberfri hela dagen, men har varit snorig, hostig och väldigt gnällig. Så det blir vab imorgon med.
Idag har jag mått konstigt, har nästan mått illa hela dagen. Magen känns gigantisk, känns uppblåst.... Jag hoppas att det känns bättre imorgon. Trött som ett as har jag varit med, men det kanske inte är så konstigt då vi varit vaken sen 6 imorse...
Hej hopp!

Feber

Nä nu har han feber igen! Fick frossa med men nu har han slutat skaka iaf! Sitter och tittar på bompa...


Photo

Ny app


Plutt

Igår började bi med rummet, taket r på plats med hjälp av Lucas farmor och farfar. Sen var det kalas hos Eric, som blev 8år! Stora killen! När vi kom hem gjorde vi bakpotatis och räkröra! Lucas hade feber på kvällen och har fått jobbig hosta... :( hostan är kvar, men känns inte som att han är så varm nu iaf.. Ska snart upp och göra gröt. Vi har mys i sängen och kollar på bompa! :)


Eric 8år!

Igår fyllde snyggEric 8 år!!! ❤


Fredag!

Nu har jag ätit god mat, mumsat cocosboll, och äter nu morötter, paprika, gurka med dipp och kollar på the voice.
Nu har Lucas somnat, ich vi myser vidare framför tvn. ( som bara visar skit...)
Killen har fått mumsa med, vilket syns här:


Mjuklift till syskonvagn

En sak till att bocka av från listan!


syskonvagn

Då kan vi stryka syskonvagn från listan! Skönt!


CASPER 7ÅR!

Tänk att mosters lilla kille börjar bli så stor!! ♥ Grattis gullunge!!! ♥




Såg även här när jag kollade runt lite på min och maddes blogg, att kläderna går i arv!:) Denna söta lilla body med Lilla My köpte jag till Claris när hon va bebis! :)



Som nu lillsyrran Wilma kan ha:


65 days to go...

Magen växer och växer, är inne i v 31 nu. Skäms för att jag inte fotat magen lika mycket som jag gjorde med Lucas. Så kommer bli ett tomt album för denna lilla bebis. Lucas album har jag bild på magen ca varannan vecka från v.15-41.  Skulle gjort lika med denna tjockismage, som är betydligt större än med Lucas... Men,men... Det börjar bli jobbigt med magen, jobbigt att sitta på en stol längre stund, känns som att man mosar hela bebisen. På jobbet funkar det bra, eftersom det går att ställa ryggstödet. 9 veckor to go...

 


Sömnig...

Lucas låg och gnällde runt 5-6 imorse, och pappan gick och hämtade honom till våran säng. Där tog det ett tag innan han somnade om, och när han väl gjort det var det dax att gå upp... :(
Som jag nämnt tidigare så är han omöjlig att lägga nu... Tar 1-2 timmar varje kväll och man är helt slut. Han kan ligga helt stilla och man tror att han somnat, och så börjar han krypa runt, stå på huvudet, och bara vrider sig och börjar busa. .. Suck... Jag hoppas att det är en fas som snart är över! Trodde att det skulle bli bättre nu när han är på dagis igen, men icke...

Jag ska göra om min blogg, ska leta fram lite nya bilder och få lite nytt utseende på bloggen. Men det tar lite tid..:) Har ju bett Marita hjälpa mig, men behöver välja ut lite bilder först. 

Har inget med min nya header att göra, men här är nåfra av mina favoritbilder. Alla tagna med min Iphone.


Tillbaka på jobbet

Ja, då var man igång med jobb igen. Lucas är glad över att få komma tillbaks på dagis, har varit tråkigt att vara hemma och va sjuk så länge! Bloggningen har jag inte varit så aktiv med heller, har inte haft så mycket att skriva om... Det har jag väl inte nu heller... :) Jag vill ha vår, värme, sommar och sol. Jag skulle kunna tänka mig att åka tillbaks till Thai. Lucas skulle nog också vilja det. Han simmar och simmar hemma i badkaret! :) Sakta men säkert börjar Lucas "nya" rum bli tomt... Men det är fullt nere i källaren, och förrådet ute är inte helt klart än så vi har inte kunnat gjort så mycket mer. Men har räknat lite på vad som behövs göras/köpas och har hittat fin tapet som ska sitta på kortväggen. Får se hur det blir med resten av väggarna... Den tapet som jag valt är från midbec, Keek-A-Boo och ser ut såhär:


Bild från google

Vill även ha tyget från midbec, så jag kan sy överkast, hissgardin och kuddar. ( önsketänkande... )

tyg:

 

Från IKEA blir det en byrå, bord och stolar och vägglampor.

 

Sen får han behålla sin byrå för kläder. Mer än så får nog inte plats.
Jo, sängen! Sängen är en gammal utdragssäng som vi får låna av Åsa. Ska målas vit. :)
Jag tror att det blir bra, när det väl blir klart.
Sen har vi ju vardagasrummet med, men det får vi ta sen.... :)

Bilder på mitt ♥:

Sjukis



Testar glasögon:



Ny mössa?



Simmar i badkaret



Filmtajm



Fick fina tulpaner av Jockes mormor!



Så när de hade blommat klart, var jag tvungen att skaffa nya, så Jocke fick köpa mer! :)


RSS 2.0