Snart helg... IGEN!

(skulle varit postat igår...)

Är det bara jag, eller går inte veckodagarna väldigt fort??
Det är snart helg igen, och denna helg får jag mysa med lillis!! :) Det är ju lyx!!

Luc är snorig igen, hostig och hängig. Även pappan är sjuk... Inte så bra! Lucas är på dagis ändå, dom skulle ringa om han va sämre och eftersom de inte ringt så hoppas jag att det är lugnt! :) Igår fick han en fotbollsdress av sin pappa, Tischa, shorts och strumpor! :) Plus att han fått lite mer tradera-fynd. Dessutom kom Åsa och Nils hem från turkiet idag och då fick han en snygg Addidas-dress! :) Bortskämd eller vad?!



Tänk vilken himmel det var häromdagen!! Helt sjukt! Vi hann precis undan ovädret!


Så jävla nöjd att jag vann över Sara!!! :)

img_0384 (MMS)

Så jävla nöjd att jag vann över Sara!!! :)


Syrener

Jag vill ha syrener!!
När jag bodde i k-holm plockade alltid jag och min vän Emma syrener och tog in i lägenheten, det luktar heeelt underbart!!

Jag vill även ha körsbärsträd, bara för att de är så otroligt vackra blommor!! :) Ge mig, tack!!


Sötaste lillasyster!

Tänk, igår kom äntligen lillis!! Vi skulle precis sätta oss och äta middag, så ser jag en bil som rullar in på gården, med en vit dog i framsätet!:) Känns som att det var hundra år sedan hon va här sist, och oj vad jag saknat henne!! ♥
Bjöd henne på middag, sen gick vi ut på en promenad!

Idag slutar jag tidigare. Har tid hos tandis kl 14, så hämtar Luc när jag är klar.Sen vill vi mysa med syster! :)

Lucas tycker att det är jättekul på dagis nu, även om det varit helg och varit borta några dagar, så tycker han om att komma till dagis! Det är helt sjukt skönt att lämna honom, när han är glad! :) Han vinkar "hej då" till mig, och går och leker. 

Idag ser det ut som att det blir skitväder, inte bra, inte bra...  
Undra om Åsa och Nils klass får komma hem från Turkiet på onsdag då, med tanke på askmolnet... 
Nehe, bort med regn och askmoln, fram med SOLEN! 

LillZlatan:


 

Sunny sunday!

Idag har vi varit ute hela dagen igen! :) Måste ju passa på när solen e framme! :)
Imorse sov skrutten till 8, Jocke stack strax efter 7 och satte plant igen... Så efter frukosten så åkte vi på macken och köpt lite fika och åkte till skogen och bjöd pappsen på fika!:) Fotbollen fick såklart följa med, och han lirade på grusvägen medans vi fikade... På vägen hem somnade L, med bollen i knät... Väl hemma flyttade jag över honom till vagnen,l så han fick sova vidare medans vi tog en runda runt anlägget! :)
Efter lunchen kom pappan hem och då tog vi en cyckeltur till kompa och fikade. Lucas tyckte det va kul å få åka cyckel, han lät som en motorcyckel hela tiden!:)  
Hem igen, hängde tvätt, och klippte gräsmattan. Middag blev rester, och sen tog jag och Luc ett bad! Det va den dagen! Och här sitter jag nu, Luc somnade för en stund sedan, va rätt trött, Jocke duschar och jag bloggar!:) Vi ska ta och mysa och kolla på film nu, jag och mitt ♥!

Dagens bilder:

Mitt ute i ingenstans:



Trött fotbollskille:




Chillar hos farmor och farfar, farmor hade tvättat upp barnmöblerna, här kommer nog både Luc och Frejis sitta mycket och fika:



Lirar lite boll:



Kollar när farsan klipper gräset:


Sunny saturday!

Idag har vi hunnit med mycket, jag och min lille Luc! Efter frukosten så gick vi ut på en promenad, vi gick till kyrkogården och hälsade på lite! :) Jag gillar att gå runt på kyrkogården, tycker att det är fridfullt och mysigt!
Lucas somnade i vagnen ganska snabbt, så han fick sova ute när vi kom hem.
Han sov ända tills 12.30, och då gick vi och hämtade upp Melina och Nelly och gick till bagis för lite fika! Väl där kom systrarna A, så vi hängde med dom på loppis på nornan. Luc köpte en boll för 2kr. Vi gav 8kr i driks!:)
Sen har vi varit ute precis hela långa dagen! Vi grillade och Melina, Ante och Nelly kom och åt med oss. Nu sover lillkillen, hoppas han tar lite sovmorgon imorgon iaf...
Vi har haft en härlig dag!! :)

Vi började dagen med en glad kille:



Stuguns fina kyrka:




Hälsade på Kjell,gammomma, och morfar;



Luc chillade i vagnen:



Lirar lite boll:




Plockar lite blommor:



Väntar på pappan:



Framåt kvällen fick vi ta på lite mer kläder, men vi höll oss ute så länge det gick!



Nu är det dax att sussa, jag har haft ont i halsen i en vecka nu, gör ont att svälja... Så ska ta och vila nu!
Imorgon vill vi ha mera sol och värme, gärna vindstilla! ;)
Godnatt!!

Perfekta!

img_7500 (MMS)

Perfekta!


De här måste vara den bästa uppfinningen e...

img_1006 (MMS)

De här måste vara den bästa uppfinningen ever!! Det spelande ägget, spelar en melodi när äggen är klara!


Godmorgon!

Jaha, då har man varit vaken sen 7, ingen sovmorgon här inte!:)  Igår gick vi ut och lekte en stund med Anna och Isak, vi gick även till Carola och fick fika! Där fanns det mycke leksaker för barnen att leka med! Lucas gick mest runt och sparkade och kastade bollar, och Isak gick runt med dockvagnar! :)

Vi börjar dagen med en favorit!




"har man ingen att pussa på, så kan man ju...

img_0461 (MMS)

"har man ingen att pussa på, så kan man ju alltid pussa på sig själv!!!" Härliga fredag!! Idag gick det som en dans att lämna killen!!! Han hade inte ens tid att ge mamma sin en kram! :) imorse vaknade han 6, så vi kommer nog vara trötta allihopa idag... Tur att det är heeelg!!!


Idag gick det jättebra att lämna på dagis!...

img_5569 (MMS)

Idag gick det jättebra att lämna på dagis!! Vilket är helt underbart!! Idag måste jag tvätta, för Min unge är skitigare än skitigast när jag hämtar honom på dagis, så han kan bara ha kläder en dag sen åker de i tvätten! Ska bli kul å se hur han ser ut idag!! Han älskar att vara i sandlådan, så vi ska ta och skaffa en hem! Han fick ju pengar av sin Momma och moffa till en sandlåda så måste ta och fixa en!


Tittut

Igår gjorde Lucas något han inte gjort tidigare, satte händerna för ögonen och lekte tittut! (tidigare har han använt sig av filtar och hängt över huvudet..) När vi var på sjukan, och satt och pratade med läkaren, så började hon gömma ansiktet i händerna och leka tittut med honom. Det snappade han upp, och vid middagen så satt han och gjorde likadant! Dock, så var han inte så superbra på att gömma hela ansiktet! ;)




Idag har även mosters stora kille varit på sjukan, för ul av hjärtat och muskelkontroll!
Pratade med honom på lunchen, och han hade legat stilla i 30min under ultraljudet!:) Lite bättre än Luc! :)
Hoppas att resten också gick bra! ♥




UL för hjärtats lilla hjärta

Nu ska jag uppdatera lite om vad som hänt sedan sist!

Jag och Jocke fick en mysig bio-date i fredags, farmor Gunilla var hemma med Luc. Filmen Thor, var grym! Och självaste Thor var het!:) Det var min första 3D-film på bio, och de va riktigt fränt faktiskt!! :)

Vi hade tjej-schlagerfest i lördags! Det var Åsa, Emilie, Melina, Tina, Evelina, Anna, Sara, Marita, Maria och Frida som kom. Vi drack och åt goda snittar mm, hejjade på Eric Saade, och spelade "helt hysteriskt".

Söndag, var en städdag. Jag va mest inne och städade med Luc, medans Jocke rev ute i boden. Ska sätta upp spänskivor, så vi kan ha grejer därute!

Måndag, dax för dagis igen, gick bra att lämna ända tills han såg att jag gick... På kvällen så kollade vi på Erics fotbollsträning. Lucas tränade att sparka boll han med!:) Sen kom regnet, och då åkte vi hem.

Idag då, Jocke va pappaledig och jag jobbade fram till lunch. Sen åkte vi till stan, hade tid 13 för nytt ultraljud av hjärtat. För 6 månader sedan kunde han ligga någorlunda stilla, men inte idag! Han vägrade, skrek och ålade ur mitt grepp som en orm! Ända tills Marie (sköterskan) gav jocke såpbubblor, då blev han stilla, och tittade på bubblorna pappa blåste!:) Fick ett skapligt EKG, och Marie var nöjd! :) Sen var det dax för att träffa Estelle och göra ultraljudet. Det gick mindre bra... Han halvlåg i mitt knä, men va inte speciellt intresserad av att ligga stilla. Men fick till några avslappnade sekunder, så hon såg det som behövdes ses så fick han kliva ner på golvet ist. Då tog han sin vattenflaska och gick mot dörren och försökte öppna. Han tänkte inte stanna kvar!:) Efter ett tag, märkte han att dom inte skulle göra något mer med honom, så då la han på charmen, lekte tittut med Estelle, och visade allt han kunde. Å hon tyckte att han var såå duktig, på att komunicera, och hade så bra motorik och körde och lät så bra med bilen. Hon va impad!:)


Hjärtat då, ja det såg bra ut! flödet i hjärtat var bra, och hålen såg hon inte, och tyckte inte att hon behövde leta så noga eftersom allt annat såg bra ut. + att han inte hade någon lust att ligga stilla... :) Operation trodde hon inte skulle behövas förän om några år!! Guud, så skönt! Just nu, kan vi bara släppa det ett tag! Vi behöver inte komma tillbaks förän om 6-8månader igen!:)
Efter sjukan, gick vi en promenad i badhusparken! Det va ju sol!:)
Vi va runt på lite olika ställen och kollade på cycklar, och inne på Coop fanns fanns det för 1990kr/st. Så vi slog till!:) Jag fick en cremé vit, och Jocke en svart!:)

Bilder från helgen/veckan:

Snyggast var ju såklart:




Har några snygga filmer med, när ett av "tvången" var att buktala!:)

Här är han ganska duktig på att sitta stilla!:)



"Nya" regnstället, traderafynd!:



Mammans nya fina cyckel!:) ( inte helt färdigmonterad..)



Nehepp, nu ska jag lägga mig och kolla på gossip, antar att det är säsongsavslutning, som på alla andra serier! :(
Good night!!


Trött efter en heldag i stan! Tyckte inte ...

img_2069 (MMS)

Trött efter en heldag i stan! Tyckte inte att de va så kul på sjukan, va jobbigt att få honom att sitta stilla! Berättar mer sen!


Hänger på jula..

img_2270 (MMS)

Hänger på jula..


Promenad i badhusparken

img_2141 (MMS)

Promenad i badhusparken


Fullsatt!

img_6282 (MMS)

Fullsatt!


Fedagen den 13:e!

Lucas vaknade 06.30 idag, så vi låg och myste och han fick äta välling i min säng innan vi gick upp. 
Tog en dusch, och undertiden var L i badrummet och kastade ner bollar i badkaret, tydligen var det jättekul! :)

Idag var det kul att komma på dagis igen!! :) Han gick glatt iväg till dom andra barnen och lekte direkt!
Nu kommer jag inte se min plutt förän i morgon, el sent ikväll! Han sover förhoppningsvis när vi kommer hem!:) Farmor ska vara barnvakt hemma hos oss, så han får mysa med henne heela kvällen!:) Åsa hämtar honom på dagis, så går farmor förbi och hämtar honom när hon kommer med bussen.
Idag är det riktigt skitväder, och så kommer det tydligen fortsätta hela helgen... :(
Kollade på eurovision igår, och fan va nervös jag blev att sverige inte skulle gå vidare! Men, såklart gick det bra och vi är vidare i tävlingen!! Nu blir det schlager fest hos oss på lördag med massa fina tjejer!:)

Igår skulle jag baka eftersom jag har fikat på jobbet idag, gjorde stora muffins, med olika smaker, vit choklad, mörk choklad, hallon och blåbär... Det hade nog blivit gott om jag inte brände skiten i ugnen... Satt och matade Lucas, och glömde bort muffinsarna helt... :( Eric, som hjälpt mig att baka, fick med sig hälften hem...  Dom smakade inte som det var tänkt... Men, jag är ju inte så bra på att baka, så jag får köpa fika idag ist..

Satt och la in låtar från iTunes igår, insåg ganska snabbt att jag måste uppdatera min musik lite... Har mest bara gamla favoriter på datorn... :( Och ni andra med iPhone, visst funkar det inte att ha en låt från iTunes som ringsignal??



Filmen vi ska se ikväll blev Thor... Jocke fick välja, och då blev det den! Hoppas den är bra!



Fisen fick smaka blåbär igår, gott gott!:


Fredagsdejt

Jag och min gubbe har sällan "egen" tid tillsammans, så nu har vi bokat dejt på fredag! Vi ska nog gå på bio och kanske äta gott i stan! Mys!
Lillkillen kanske får vara hos farmor och farfar medans vi är i stan?!?

Jag satt och tittade vilka filmer som visas nu, och det verkar vara många bra som jag vill se!!



Frågan är bara vilken som faller min kära sambo i smaken?!?

Idag vaknade lillfisen 6, så det resulterade till en trött,gnällig kille som inte ville att mamma skulle lämna honom på dagis idag... :(
Idag ska jag luncha med Åsa, vi ska äta på skolan thai el kina-mat var det, så det ska bli riktigt gott!

En annan rolig sak, är att jag är med iphone nu! :)
Det blev en vit, fin liten sak!!! Är såklart supernöjd!!

Här är lillfisen imorse, i sin fina lila/rosa muminpyjamas som han fick av gammel-mormor:


NY PLATS FÖR LÖRDAGENS SCHLAGER!

Vi är hemma hos oss ist!!




Bra start!

Idag är det en bra dag!! Solen skiner, och det är varmt ute! Något som gjorde dagen extra bra, var att Lucas inte grinade idag! Tog av honom skorna och tröjan, och då gick han bara raka vägen in och började leka! Snacka vilken lättnad!! Även om jag vet att han slutar grina nästan direkt efter man gått, så var det så skönt att han inte gjorde det nu!! Det gjorde min dag!!!

Igår hade han ramlat på dagis, så han har skrapsår i pannan och på kinden... Men det hade gått bra, han leker så bra nu med barnen och verkar börja "gilla" dagis!:)  Igår va han jättetrött hela kvällen, somnade 19.30. Dock vägrade han äta mat, så åt endast en macka och gröt innan läggdax och välling.





Vi tänkte vara i slalomstugan, om vi får igång en tv där... Så kan vi vara många ist! :) Verkar som vi blir bara tjejer, så vill ni komma så hör av er! Alltså, det är inte bara arbetskamrater utan vem som helst!! ( Vi måste veta hur många vi blir lite innan, så vi inte bokar slalomstugan i onödan! )

Idag är vi uppe tidigt! Lucas vaknade 6.15...

10052011224 (MMS)

Idag är vi uppe tidigt! Lucas vaknade 6.15 så nu kollar vi på nyhetsmorgon och har ätit välling! :)


Mammas lilla skitunge

Jag hämtade en liten skitig unge idag på dagis! :) Så direkt när vi kom hem, åkte kläderna av och så fick han äta maten själv. Det såg ut såhär:
Skitig unge:



Hungrig kille:



Efter maten blev det, som ni kanske förstår, en dusch!:) Sen gick vi ut, han fick gå själv (och blev buren) till Åsa(som inte var hemma) och tillbaks och gungade på gården:



När jag kom till dagis så möttes jag av en liten kille som spelade fotboll, han hade inte ens tid att komma till mig! haha, han va så koncentrerad på att sparka boll! Hemma på gruset gick det också bra!!
Pappas lilla Zlatan! :) Snacka stolt farsa! ;)





Det är så jäkla skönt med sommar-värme! I love it!! Tyvärr verkar det som att det ska bli kallare i veckan... :(
Lucas gillart också, han behöver inte ha mycke kläder ute längre!:) I helgen har vi varit ute precis hela tiden! Ända tills Lucas skulle sova. Annars har vi kollat på fotboll (tror det var då Luc fattade att han skulle sparka bollen) haft fikagäster, grillat god mat, och bara haft mysigt!! Mer sånt!! ♥

Sovningen går bra för Lucas, han har sovit i sin säng hela helgen, och fortsätter med det! Han äter sin välling i sin säng, och somnar efter en stund. Jag, el Jocke har suttit där tills han somnat och det har funkat bra! Första natten vaknade han vid 02.30 och var vaken till 04.00! Då, klockan fyra på natten, bestämnde jag mig för att han får fortsätta äta välling om natten... Iaf tills han vant sig med att sova i sin säng... Efter flarran somnade han om direkt. Vaknar till och gnäller lite, men somnar snabbt igen. Men det funkar! Han får vällingen och somnar om i sin säng. :)

Det får duga sålänge!:)

Team-utmaningen inställd

Trist som fan, var riktigt laddad, men vi tänkte väl kanske ha schagerfest då ist? Plats och så vet vi inte än, men vilka vill vara med?? Skriv en kommentar, om du vill vara med!:)

Min lilla sprätt

kommer att vara gristrött idag på dagis! Igår var det middag hos J´s mormor och morfar, morfarn fyllde år, och efter det så var vi och fikade hos Åsa som också fyllde år. Detta ledde till att Lucas åt välling  i mitt knä i soffan strax innan 22, han sov nästan när jag bar in honom till J som redan lagt sig. Efter 5min hör jag att han sitter och leker i sängen!! Inte ett dugg trött, satt och skrattade och kastade nappar... Så jag fick gå och lägga mig så han somnade runt 22.30. Jag kollade på desperate housewives på datorn medans killarna sov.
Vid 4 (som vanligt) började han vakna till och fick välling, åt den sovandes, men när den var slut så for ögonlocken upp! Pigg som en mört, låg han och tittade och vägrade somna om! Visst jag klarar att sova endast 5-6 timmar om natten, men en 13månaders unge bör nog sova mera! Hur som, så somnade han om runt 6, så väckte honom 7.45, klädde på honom och åkte till dagis. Dom berättade att det hade gått så bra igår, han hade lekt så mycket och varit glad hela dagen! Undra hur det kommer bli idag... Han började inte gråta direkt heller idag, utan inte förän jag ställde ner honom på golvet. Så små,små framsteg märks direkt!:)

Nu har jag sagt till pappan att köpa tjockt typ i hammarn, som vi kan hänga över sovrumsfönstret om natten. Kanske hjälper lite, när han vaknar och det är ljust... Men annars så ge mig tips, jag är less på att ha det såhär nu! Det är ju jobbigt för Jocke med, att vakna en timme tidigare än han ska upp varje gång... 
Lucas borde igentligen inte ens vara hungrig om natten, han äter en portion gröt, på kvällen med och efter det en flarra välling...

Nu har jag suttit och skickat bilder till bloggen, via MMS, billigt... Snacka om att jag skulle ha nytta för en iphone! Eller hur?!?!:)

Här är lite från mobilen, på min söta piggelin!



Inte så pigg och glad:




Åsas dag!

Idag fyller min fina Åsa år! Jag tror det var 29?? ;) GRATTIS!!


Dagis

Lucas gråter varje dag jag lämnar honom, spelade ingen roll att Nora var med igår. ( Hon sov hos oss på måndagen ) Han skriker innan jag ens gått, idag när jag satte på honom överdragsbyxorna så skrek han. Han hade inte ens sett någon av fröknarna el barnen, utan det var bara vi där... Men annars går det bra, har inte hunnit prata så mycket med dom i veckan, men enligt Jocke så har det gått bra. Igår var han gnällig, och det kommer han förmodligen vara idag med. Han vaknade 4-5 imorse, och jag var inte snabb nog att göra välling så han var vaken tills Jocke åkte på jobbet. I vanligafall så hinner jag upp och göra välling innan han vaknar riktigt, och då äter han "i sömnen" och sover sedan vidare. Att det är ljusare i sovrummet tidigt på morgonen gör ju det inte lättare för honom att somna om heller...
Men varje dag möts jag av en liten filur som står i fönstret och vinkar varje dag jag kommer hem från jobbet!:)
Mammas ♥!


4 MAJ

Redan maj alltså... Shit, va tiden går!
Vi har haft en supermysig helg i storstan! Skönt å bo på hotell, och god frukost! Dopet var fint, Freja gillade inte prästen, och gallskrek när han tog henne för att hålla vatten på hennes söta lilla huvud. Dessutom doppade hon hela foten i vattnet... Stackars liten Freja.. Sjuk var hon också. Men resten av dagen skrattade hon och var glad! :) På kvällen åt vi på grekisk resturang och efter det gick vi till brasan en sväng.
Tyvärr så går en helg fort, ville stanna längre!

Shoppade lite, jag använde upp lite presentkort som jag och Lucas fått. Jag hittade lite på makeup store, underkläder på lindex, smycken på glitter. Lucas fick skor + t-shirt från HM, byxor och strumpor från lindex. Sen fick han ett spiderman-svettband, en riktig fotboll och en liten boll av sin pappa. :)
Jag ska ta och lägga upp lite bilder från helgen, men dom är ju såklart hemma på min dator.

Jag måste erkänna, jag är sjuuukt sugen på att skaffa en iphone.. Speciellt nu när den finns i vit!!!


                                                        

Frejas dop:


RSS 2.0