Mamma packar och jag packar upp! Snart kom...

25022011789 (MMS)

Mamma packar och jag packar upp! Snart kommer pappa hem och då drar vi! :)


Åkersjön 2011

Vi har haft en underbart mysig helg i Åkersjön! Vi åkte när Reine slutade vid tre, hämtade Jocke i stan, handlade mat och drog vidare mot Åkersjön. Väl framme så var det -28 och sviiinkallt inne... Lucas fick ligga i voksipåsen som är helt sjukt varm, med mössa och hela köret. Anton, Frida och Dennis var redan där när vi kom, och även Daniel och Carola, och flickorna.
Vi slängde bara in grejerna, sen gick vi och åt pizza buffe på drivan. 
Efter maten gick vi till Carola och Daniels husvagn, spelade skipbo,kollade på solsidan, och drack lite vin. Lucas somnade hos dom, och när vi gick hem stoppade vi ner honom i vagnen, vi hade ju lovat Eric att han skulle få sova med oss, så vi drog hem honom först i vagnen, sen var det L´s tur. Han vaknade upp när vi va i baracken igen, så han fick välling, och somnade om.

Dagen efter vaknade han 8, vilket vi aldrig trodde att han skulle göra. Sjusovarn!:) Det var nog för att det blev ljust, och så hörde han nog skotrar och bilar utanför. Men, vi gjorde frukost och mös framför tvn ett tag.
Sen tog karlarna skotrarna och åkte iväg, och Frida, Carola och jag var kvar med barnen. Vi grävde ner oss i snön vid backen, och njöt av den strålande solen!! Det var ca -13 ute så det var inte så farligt. Lucas satt snällt i vagnen mest hela dagen! Förutom när det var lunchdax, värmde mat och han fick äta ute, men efter ett tag blev han bara less och gnällig, så vi gick in i service huset och där fick han äta mer, och krypa runt och leka medans vi gjorde lunch till oss.
Grabbarna kom tillbaks lagom till lunchen, och efterdet så va vi ute en stund till, satt vid baracken och eldade. Sen gjorde vi oss iordning för middagen, taccosbuffé på drivan!:) Där var vi helt ensamna när vi åt, så vi tittade på melodifestivalen och drack drinkar.
När det var slut, gick vi till C&D´s husvagn, och spelade skipbo igen. Mycket trevligt, mycket trevligt!!

Söndagen vaknade inte L så tidigt, utan vid 9-10, så vid tolv gick vi ut och bort till backen där barnen åkte slalom.
Sen blev det lite snowracer efter Jockes skoter, och grillning vid baracken sen var det dax att packa ihop och fara hem.

Lördag morgon:



När vi vaknade var det -20, men det blev snabbt varmare, och när det var -14 gick vi ut!:) Man såg att det skulle bli kanonväder tidigt!



Grabbarna redo att åka:



Några grabbar fick stanna med mig och Frida!



Här satt vi länge och njöt av solen!


Liten tomte tittar upp:



När Felicia och Carola kom ut, så ville dom åka slalom! Här åker dom i hoppet som Carl byggt:



Grillning innan middagen på drivan:



Söndag, var bara -2 ute och snöade lite lätt. Lucas fick sitta på skotern med Eric:



Eric åker baklänges med Jocke medans Felicia åker kälke efter skotern:



sen bytte dom plats:



Dax att packa ihop och fara hem...



Såhär ser Lucas ut när han flirtar: ;)




Igår kom Marita, Sara och Lars och fikade. Slog på stort, och bakade muffins med chokladbiltar! :)

Just nu slaggar L, sen ska vi gå en promenad ute i solen!

Vi har mysmorgon,lucas vaknade 8.

19022011732 (MMS)

Vi har mysmorgon,lucas vaknade 8.


Det är lördag,och då får man lördagsgodis!!!

19022011731 (MMS)

Det är lördag,och då får man lördagsgodis!!!


Ny design?

Testade att göra en egen, men ack, så krångligt det är... Kanske borde tjata lite mer på Marita!:) Får inte till det som jag vill, vill ha bättre bilder,andra bilder, mer bilder... Stilrenare, annan typ av mall... Ska jag göra´t själv, så tar det nog ett par dar!:) Men det var kul å testa!:) Här är en test:



Nu har jag laddat Ipoden med musik, eftersom jag inte har någon Iphone så får jag hållas med Ipoden!:) Känns som den bara blir liggandes annars!:)
Imorgon måste jag packa, har packat lite bara, så har mycket att göra imorgon. Vi åker till Åkersjön när Reine slutar vid tre. Det blir alltså, Jag, Lucas, Eric, Carl och Reine. Vi hämtar Jocke i stan!

Lucas har inte direkt varit mammas bästa kille idag... Sovit dåligt under natten, och så har han varit gnällig precis hela dagen! Somnade i 5 min på förmiddagen, men vaknade av telefonen, och somnade aldrig om... Åt lunch runt 12-13,gnälligt åt han fast han var trött som bara den, Gjorde nr2 på toa, och efterdet så somnade han. Sov gott i 1-2timmar, sen var han rätt snäll... Gnäll till kvällen igen, tröttis, höll på att somna i mitt knä då vi tittade på tv, men han fick gröt och så tänkte jag lägga honom efter det, men då va han inte trött längre, låg och skrattade och busade i sängen så han fick komma upp igen... efter ca 40min slog han huvudet i bordet, blev ledsen och då även trött, välling och så sov han vid 22... 
Bara han inte börjar bli sjuk nu när vi ska iväg imorgon...
Kan barn som inte ens fyllt 1år, vara i trotsåldern??? Det verkar som Lucas kommer att bli en "såndär" unge som inte lyssnar på sin mamma för fem öre!!! Han struntar i att jag säger "NEJ" eller "AJAJ" när han tar saker han inte får ha, eller gör saker han inte får... Som tex dra i datasladden, eller slå på tangenterna, eller ta datamusen och kasta i golvet... Datorn är det första han ska till, och det spelar ingen roll hur många gånger man bär bört honom och sätter honom vid leksakerna, så är han tillbaks vid datorn igen på några sekunder... Han blir arg och skriker när jag tar bort hans händer, men lika fort är dom där igen... Varför? För att han inte får såklart!! Han är smart, allt man inte får är roligt och ska testas! Jag trodde inte att detta skulle visa sig förän i typ 1-2årsåldern...

Mammas lilla trötta surunge, såhär såg han ut idag:



Det var faktiskt BARA de bilder jag tagit idag, brukar kunna bli nåra fler!:)

Oj, vad tiden rusat iväg, nu är det dax att sova, imorgon är en ny dag!!

God natt!

Kul å riva i skåp!!:)

16022011704 (MMS)

Kul å riva i skåp!!:)


SnöOnsdag

Jaha mer snö... Jag vill ha vår nu, bort med snön, fram med bar mark och strålande sol!! Tänk att vi skulle ha åkt till värmen snart, vad jag såg fram emot det.. Nu blir det inget alls... :( Jag hoppas att vi kommer iväg till Thai i vinter ist, har alltid velat åkt dit! Vi spar pengarna så får vi se... 
Dagarna rullar på, Lucas klättrar på allt, har lite mer koll på kroppen och balansen så han ramlar inte lika lätt som innan! Just nu sussar han sött!
Tänk vilken oromantisk man jag har då... Inga blommor, ingenting fick jag. Och ändå så fick han pengar AV MIG när han skulle på ica, så sa jag åt han att köpa lite tulpaner åtminstonde, men inte ens då fick jag några blommor! Hahaha, vilken romantiker!:)
Själv hade jag iaf lagat en god middag tills han kom hem!:) Men, men.. sånt är livet!:)
Ska på byggen och hämta ett paket, en födelsedagspresent till Luc!:)
Igår satt jag och fixade musik till J´s iphone... Gick rätt bra, men när jag skulle prova flytta låtar i itunes till mobilen, så gick det inte? Går det bara om man har låtarna kvar på datorn?? Har massor i Itunes men har lagt nästan allt på den externa hårddisken, så dom finns inte kvar på datorn... Funkar det inte då?? Marita??Helena?? Någon?? :)

Tänk att min plutt sover med sin filt, som han haft sedan han var nyfödd... Han fick den av sin momma och moffa, och den har inte blivit tvättad en endaste gång... Lite äckligt faktiskt... Den filten har han bara i sängen på natten, sen har han en i vagnen, och en massa djur-snuttisar också. Han är rätt söt när han är trött, ligger och flänger runt med sin filt, kastar den bakom ryggen, drar tillbaks den, och över huvudet, tills han somnar...
Napparna är också en favvo, får han syn på en napp, så åker den in i munnen direkt. Försöker inte låta honom ha napp när han inte ska sova, och han är rätt nöjd med det med... När han ska sova, så om han har 2 nappar så byter han hela tiden, tuttar först på den ena i typ 3sek, sen byter till den andra, och så håller han på tills ögonen inte orkar hålla sig uppe längre! :)  Sötnöt..



Nu har han vaknat vid 4 på natten, och vill ha välling och sen sover han till ca 09.00. Vi ska försöka vända lite på dygnet för hans del, få honom att lägga sig tidigare på kvällen, och upp tidigare på morgonen nu... Får börja med det till veckan.
Vi åker nog till Åkersjön i helgen, om det inte blir griskallt!!

Nu vill jag ha en Iphone, men viktigast är nog att köpa en dator snart... I förrgår gick den inte att starta, fick göra en systemåterställning, så har nu rensat den på filmer, många bilder osv.. Men det börjar bli dax för en ny... Vet bara inte vilken vi ska köpa..  Jag skulle vilja ha en liten, som är lätt att ta med sig.. Men samtidigt vill vi ha en större...

Bara nu när jag skrev detta, stängde den av sig, skitdator... Lika bra att sluta skriva...


Glad allahjärtans dag!



Kramar från oss!

Mer bilder


Lucas önskelista

Nu är det inte länge kvar tills Lucas blir 1år!! Eftersom vi inte kommer att åka till Egypten så blir det 1års kalas hemma!

Lite saker han viskat till mig att han önskar sig, är:







Mockasiner (dessa är från Lindex) 



underbyxor, kalsonger 



Bobby car, svart gillar vi.


 
Leksaksbilar



Byggklossar, eller kuber.



En rygga med sitt namn på, av moster!:)



Skor till våren/sommaren.

Sen behövs alltid pyjamasar, kläder i stl 80/86.



Tallrikar, och matskålar i plast.

Övningsgår

Ja, nu är vi ensamna igen, Jeanette har åkt hem, och Helena och Freja med... :( Tråkigt, tykcer vi, Lucas gillar att leka med sin kusin! Men, dom har lovat att komma till 1års kalaset i mars, så det är ju inte så länge kvar!:) Då kanske Freja kryper runt, och Lucas springer!:)
Vi hoppas även att Lucas farmor och farfar får det bra i Australien!!

Lucas går efter möbler hela tiden nu, kan släppa taget, och stå en stund! Han har blivit jätte duktig! Han går med gåstolen framför sig, läragå-vagnen kan han ha om jag håller i, annars tippar den lätt.. Vi har bett pappan fixa en stor dunk vatten, som vi kan lägga i, men det har inte blivit av...  8 bissingar har han nu, och gnisslar tänder så mamman får rysningar! Hans nya grej är att kasta ner leksaker i trappen! Så nu får man passa sig när man ska upp el ner, så man inte trampar på något...
Han är duktig på att kasta boll, så Bosse, det kanske blir en handbollsspelare iaf!:) 
Tänk vad tiden går, snart 11mån, snart 1ÅR! ojojoj...
Ikväll ska vi på kalas till Eric! Han fyllde 7år igår, stora stora fisen!!!
Gamfarmor Vivan var förbi och hämtade sockor, som ska lagas, och drack lite kaffe.
Pappan är ute med skotern idag, skulle fixa lite grejer, så har precis lagt Lucas och nu ska jag pyssla lite!:)

Måste visa några av många bilder jag tog på dom två små i veckan!:)



Det blev bara tre... Sen blev det något fel, och går inte att lägga upp mer bilder... Känns som det ofta strular med bilder på blogg.se...
Ni får se resten sen!! :)

Så söta!

img_7814 (MMS)

Så söta!


Köpte nya kuddar igår,en liten bit påväg.....

08022011638 (MMS)

Köpte nya kuddar igår,en liten bit påväg... Ska snart stryka gardiner och hänga upp!


Casper 6år!

Idag är det min systerson, och även min gudson Caspers födelsedag!!!
Stora killen!!

Tänk när han var en sån här liten plutt:



 Nu är han stor och stark!!!


Sjunde februari

Vilken perfekt helg vi har haft! Torsdag hämtade vi Jeanette på tåget, sen åkte vi hem och gjorde varma mackor och tittade på tv.
Fredagen var hon ut och åkte skidor, sen kom mamma och Ingela förbi och fikade lite. Till kvällen lagade vi färskpasta med kycklingsås. Efterätt blev det fruktsallad med chokladgrädde, det fick även Åsa och Reine smaka på. Sen körde Jocke oss till mörtsjön, där Mamma, Pelle, Ingela Anders var och eldade. Satt där och hade mysigt sen åkte vi skoter med dom hem till Ingela.

Lördagen så var det dax för skoter igen, denna gång fick jag köra och Netten åkte med mig. Jocke hade svärfars skoter, och Dennis var också med.
Lucas fick vara hos farmor och där var ju även faster Helena och kusin Freja! Så han hade nog roligt!!
Vi åkte till mörtsjön, och där va mor och far och gänget igen. Gjorde varma mackor och kolbulle och hade mysigt!
Sen åkte vi hem, för jag hade lovat Åsa att sminka henne inför festen dom skulle till. Duschade och gjorde oss iordning, sen blev det dax för fondue middag! Vi gjorde potatisgratäng, sallad och massa gott att doppa i grytan!:) Till efterätt gjorde vi egen sommarbär-youghurtglass, och chokladmaränger! Smarrigt!!
Sen när Lucas hade somnat så spelade vi skipbo, och Melina och Jenny kom förbi.
Jocke var chaffis till dom som var i höglunda, så när dom kom hem från festen åkte vi till Ingela och Anders en sväng! Det blev lite karaoke och dans!;)

Söndag så var vi ute mest hela dagen! Efter frukosten så klädde vi på oss och gick en prommis till vågen, där Helena gjorde kolbullar till Marita, Mange, Sara och Mikke!
Sen gick vi hem igen, och gjorde varma mackor ute. Lucas fick även prova pulkan för första gången, och äta sin mat utomhus! Gick hur bra som helst! :) Solen sken och det va skönt ute!
Mor och far kom förbi och drack kaffe innan de började sin hemresa!
Söndagsmiddag blev gryta på allt som blev över från fondue-middagen! Smarrigt!
Sen blev det solsidan och mys!!

Just nu åkter Netten skidor, och Lucas sover! Sen ska vi till stan och ev.köpa gardiner till vardagsrummet, dax att ta bort julgardinerna tycker jag!:) Ska även lämna av Netten på tåget!
Ikväll hoppas vi få träffa Freja lite!!

Var det någon mer som såg himlens vackra färgspel igår?  Det var svårt att få färgerna på bild.  










Stekare!

06022011622 (MMS)

Stekare!


Netten försöker lära Lucas att inte röra l...

04022011613 (MMS)

Netten försöker lära Lucas att inte röra lamporna,men han lyssnar inte så mycket... Nu har vi ätit god mat och ska sen åka till mörtis! Jocke är hemma med Lucas och är barnvakt...


Luc

Lucas har fått ett nytt favvo ställe! Ståendes vid badkaret... På samma ställe som han nu ramlat och slagit sig på flera gånger, men idag var han tillbaks dit igen! :) Och får man inte till ett rikigt skratt, så kan man ju fejka lite! :)


Vardagsrummet

som behöver värme! Hjälp mig nu då Helena, eller någon annan! Tips på något som kan förändra, få mysigare för en billig eller ingen peng alls!:)



Idag har vi varit på f-grupp, mat-prat idag, känns som att det har vi lixom redan gått igenom... Men det blir ju så när barnen är i så olika åldrar... Sen gick vi en promenad, och sen hem för att stor städa! Hängde även upp lite blider, och J satte upp tavelhyllor i gästrummet! Bilderna är i olika ramar, och vissa bilder är väldigt gamla, de har hängt med länge nu!:) Vissa är nya, som Frejas bild, hade ingen bild på Freja så jag tog en från Helenas blogg!:)




Lucas har ramlat två gånger i dag, på samma ställe... Vid badkaret, där han och Eric lekte och hade så roligt! Han stod där när jag städade inne i badrummet, och så tappade han balansen och åkte i golvet, slog kinden i dörrposten... Andra gången var det pannan som fick ta smällen! Stackars liten skrutt... Nu sitter han och kastar ner grejer i trappen, det är också jätteroligt!:)


RSS 2.0