Sjukstuga

Hej å hå, ja hemma är det sjukstuga. Nu har även pappan blivit hängig, och då blir han ju dödssjuk(!) så jag undrar vem som tar hand om vem hemma nu när jag jobbar... :S

I måndags fick jag hämta Lucas på dagis, då hade han feberfrossa. Va helt iskall stackarn, ochnär vi kom hem hade han över 40 graders feber. Nu har han haft feber till och från och varit förkyld med slemhosta sedan sista veckan i januari...
Dagen efter hade vi fått tid i hammarn hos en läkare. Kollade i vanlig ordning öron, hals och lyssnade på hjärta och lungor. Tog snabbsäkna som var lite hög och läkaren, som vi inte träffat förr, hörde Lucas blåsljud på hjrätat och ville att de på barnmottagningen också skulle kolla på honom så han skickade en remiss och vi åkte in till sjukan.
Fick träffa sköterskan Marie som vi brukar träffa vid hjärtkontrollerna och hon kollade syresättningen och den var på 99 så det var bra, och räknade andningen. Sen kom en barnläkare, lyssnade på hjärta och lungor igen och tittade i öron, och hals och rådfrågade en annan läkare.
La på embla, så vi kunde ta blodprov med, och allt detta tog precis hela dagen. Men, Lucas va jätteduktig, det värsta han tyckte var att ha embla och plåstret på handen! :) Han avskyr plåster!  När det väl var dax för blodprovet så sa han inte ett ljud, va jätteduktig! Men, de kom fram till samma sak, virus, som tagit om hela tiden eftersom han varit på dagis imellanåt och inte hunnit blivit frisk. Så nu får han va hemma tills han är frisk.
Vi vägde och mätte honom också, 11,5kg och 86,5cm lång. ( va väl inte riktigt gjort men... ) Tyckte det kändes lite, men han har ju inte ätit några större måltider heller när han varit sjuk.
Igår kväll hade han 39,7 igen... så han låg i våran säng och tittade på "Bilar" tills han somnade. Känns som att vi tagit ett steg bakåt nu, med sovningen i hans egna säng, eftersom han sovit hos oss nu när han haft feber. Men vi får börja om när han är piggare!

Idag är det även dax för mamman att gå på kontroll, så får vi se hur tjock man blivit nu då... Ska bli spännande att se om jag fortfarande har högt blodtryck. Känns som det...

Plutten ligger och myser på magen på kvällarna nu, som börjar se ut som en basketboll!



Här har han somnat de senaste dagarna, i soffan...



Här hänger han i soffan och kollar på bilar. Det har blivit mycket mys i soffan, så va tvungen att fixa lite nya filmer ... :)



Läser favvoboken som han fått av faster.



Ibland tokar han till det, och då kan det se ut såhär:



I helikoptern på barnmottagningen:



på pappans jobb:



Åkte biltvätten i stan innan vi åkte hem från sjukan, först var det spännande, men sen blev det läskigt...



Igårkväll kom febern smygandes igen...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0