Snacka om bloggtorka men här kommer ett inlägg om semestern!

Har ju massor att skriva om, men har bara inte orkat...

Thai var underbart, vi var totalt 15st som åkte. 
Resan ner gick kanonbra, Lucas va snäll både i bilen, och på flyget. Han va så trött när vi klev på planet runt 13-14 så somnade så fort vi hade lyft. Vi hade med oss ett litet täcke som vi bäddade på golvet så han kunde sova.


När vi var framme var det mitt i natten, svensk tid, och i thai tidigt på morgonen. Så när vi var framme på hotellet så åt vi frukost, och la oss vid poolen. Dagen blev riktigt lång! De flesta av oss hade inte sovit nåt på hela natten, så antingen somnade man i solstolen, eller på rummet. :) Tur var att Lucas sov lite på flyget iaf! Hotellet var jättefint, stort och barnvänligt med många pooler.
 
Det tog bara någon minut att gå ner på stranden som var helt underbar! Skön sand, och varmt i havet! Det var bara första dagen som vi låg vid poolen på hotellet, för sen spenderade vi nästan alla dagar vid stranden! 

Lucas var lite rädd för vågorna i början, men efter några dagar så gick han ut själv. Dock endast så han hade vatten till knäna, och det var ju skönt! :)

På kvällarna innan vi gick ut för middag var det alltid något på hotellet för barnen, som vi såg lite på. Lucas tyckte det var jättekul, och fick genast 2 favoriter, Lollo & Bernie. Han kallar dem för Nonno. Han fick två mjukisdjur, som såg lika dana ut, som han släpade med överallt! :)

 
Han mumsade i sig vattenmelon varje dag, och favvolunchen blev pancake med nutella och strössel. Annars var han inte så sugen på att äta så mycket.. Barnmatsburkarna vi hade tagit med åt han upp de 5 första dagarna, skulle ha tagit med mer... Men huvudsaken var ju att han fick i sig vätska.


Vi åkte på en båtutflykt, till en paradis ö, båtresan var mindre rolig, höga vågor och en rätt liten båt. Vi åkte runt hela sydsidan av Phuket så det var en lång båtresa. Men väl framme var det jättefint. Vit sand, och fina fiskar som man kunde mata med bröd. Det tyckte Lucas va jättekul!

 
Var meningen att vi skulle åka och äta på en annan ö, men jag Jocke och Lucas hoppade av vid fastlandet och tog taxi hem. Pallade inte att åka båten hela vägen hem igen. Resten av gänget åkte båten hem.

Vi hade kanonväder, och det kom lite duggregn en kväll, och en dag, men då passade vi på att besöka Phuket aquarium, Phuket ZOO, och templet. Jocke va iväg och dök den dagen.



Annars så har vi shoppat på nightmarket i Phuket och på lite andra ställen.
Fick pengar i julklapp av mammsen och pappsen att shoppa för! Det tog tid innan det var slut, för allt va så billigt!:) Men fick med mig bla: väskor, plånbok, kläder, solglasögon, och lite julklappar hem!

Jag skulle lätt kunna åka tillbaks till samma ställe, var perfekt för barnfamiljer. Lugnt och skönt, och ville man ha lite mer liv och rörelse så tog det bara ca 10min med taxi till Patong.
Skulle nog dock välja att stanna en vecka till isf :)


Kommentarer
Postat av: Helena

Åh fyy faaaasiken vad härligt det ser ut som att nihade det!!

2012-01-01 @ 13:55:45
URL: http://ochkompani.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0