Wilma först i kommun!



Wilma hälsades välkommen

Malmköping

Wilma Ek, snart två månader gammal, blev rejält uppvaktad i onsdags. Orsaken var att kommunen ville lämna en välkomstgåva till Wilma som är den som föddes först år 2012 i Flens kommun.

Relaterat


FÖRST. Wilma Ek från Malmköping blev den som föddes först i Flens kommun år 2012. Hon uppvaktades med tårta, tulpaner och en liten välkomstgåva från Flens kommun under onsdagseftermiddagen. Här med mamma Madelen Boström.Fotograf: Marianne Jansson

Wilma Ek från Malmköping är en tjej som hade ganska bråttom ut när hon väl bestämt sig för att bli den första som föddes på det nya året.

– Hon kom 21:44, bara 25 minuter efter att vattnet gått, så det gick fort, säger Wilmas mamma.

För ungefär en månad sedan fick mamma Madelen och pappa Andreas Ek veta att kommunen ville uppmärksamma födseln lite extra. De var inte beredda på det men Madelen tycker det är en rolig grej.

Överraskning

– Det var en överraskning. Alla barn som föds i kommunen får en gåva, det har mina andra barn fått tidigare. Men jag visste inte att man också gjorde besök hos dem som var först födda på året, säger Madelen som även har barnen Casper, 7 år, Clara-Stina, 4 år och Willgoth som är 2 år.

Uppvaktning senarelagd

När Folket besökte Wilma hade dock delegationen från Flen skjutit upp sin ankomst till eftermiddagen på grund av den svåra halkan som rådde. Då kom Lars Falk (a2) tillsammans med Karin Ögren, utställningsansvarig för konstgalleriet Hälleforsnäs och Galleri Villåttinge. De överräckte välkomstgåvan, som var en numrerad skål, skapad av keramiker Dan Grip från Skebokvarn.

– Den ska jag lägga undan så att Wilma får den när hon blir stor, säger Madelen.

 



Kopierat från folket.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0